Xurros catalans per tot el món

Rosita Food exporta xurros i porres de qualitat per tot el món. Perú i la Xina, els seus pròxims objectius

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]”E[/dropcap]n Rafael Jurado, un dels socis fundadors, és la tercera generació de xurrers. Van començar a la Porxada, a Granollers, i volien fer una cadena d’establiments. Un dia, però, es van adonar que amb la demanda que tenien podria ser una bona idea fabricar el producte per tercers”. Ho explica Lluís Saldaña, un altre dels socis fundadors de Rosita Food i ara també director comercial. Tenen la seu a l’Ametlla del Vallès, una oficina a Barcelona i donen feina a 11 persones.

Aquesta start-up es presenta com la firma que ven xurros i porres “de qualitat”. Per aconseguir-ho s’ha de prestar molta atenció a la cocció: “El producte queda segellat i, l’interior, esponjós i gens embafador”. A més, Saldaña explica que fan un producte sa: “Elaborem la massa, la fregim i la ultracongelem. No hi afegim ni colorants, ni conservants ni additius i es pot coure al forn”, destaca. “Som la referència de xurros congelats de qualitat gourmet, sentencia.

Això no seria possible si no donessin pes a la investigació: “Sense ella no tindríem el producte de qualitat del que disposem. Hem fet molta recerca per aconseguir un producte d’aquest nivell”.

Rosita Food fa un any i mig que està en marxa, però l’exportació ja és una de les potes de la companyia. Calculen que a finals d’aquest any i el 2014 les vendes a l’exterior ja suposaran un 20% dels ingressos de la companyia. Exporten a Anglaterra , Holanda i Austràlia i volen entrar a Xina i Perú. Fa poc han entrat al Pla Expansió de la patronal UEI i en els propers mesos passaràn per les seves tres fases, la darrera de les quals és l’ampliació de la seva cartera de clients a nivell internacional

La fama d’Espanya

Saldaña explica que a ells la Marca Espanya sí que els hi ha funcionat. Precisa que l’estat espanyol “té fama de dieta saludable” gràcies a la Dieta Mediterrània, per la qual cosa poden entrar bé als consumidors estrangers: “Fins ara no hi havia un producte així. I quan el tastes, quedes convençut”, sentencia.

 

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *