Visats i passaports amb tecnologia catalana

La tecnològica Geyce ha tancat un acord amb una gran multinacional que opera en més d’un centenar de països

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L'[/dropcap]empresa tecnològica Geyce, especialitzada en sistemes de biometria facial i dactilar, oferirà solucions avançades per millorar l’emissió de visats i passaports a països d’arreu del món, inicialment a l’Europa de l’est. L’experiència de l’empresa catalana, arran dels seus serveis prestats al Ministeri d’Exterior, i el suport de la Generalitat li ha permès tancar un acord amb una multinacional que dóna servei a 120 països.

Un èxit assolit després d’invertir en R+D

Geyce va apostar el 2005 per invertir en recerca amb l’objectiu de trobar solucions avançades que milloressin les tècniques de reconeixement facial i dactilar. Arran d’aquest treball, va aconseguir desenvolupar un producte per obtenir empremtes i imatges facials de la màxima qualitat, de manera que fós possible reduir l’elevat nombre d’errors que es produeixen en la verificació d’un passaport o visat. “Quan s’agafen les empremtes inicials d’una persona per poder fer després una identificació, aquest és un pas molt important, perquè si no estan ben fetes es donen molts falsos positius i falsos negatius”, explica Joan Vilaseca, director general de Geyce.

[quote align=”center” color=”#999999″]Geyce farà el salt a països del continent africà, zones amb forts creixements econòmics anuals però encara endarrerides en matèria de tecnologies de la informació.[/quote]

El Ministeri d’Exteriors espanyol ha estat el principal client d’aquesta empresa catalana que ha instal·lat els seus sistemes d’identificació en aeroports de l’Estat i en consolats i ambaixades d’arreu del món. En pocs anys però el mercat espanyol s’ha quedat petit i Geyce es va posar en mans d’ACCIÓ, que ha ajudat l’empresa a localitzar el mercat més idoni per oferir, en aquest cas, serveis de consultoria. Joan Vilaseca explica el punt fort de Geyce que els ha permés sortir fàcilment a l’exterior: “Garantim la màxima qualitat en la primera fase, quan es fa la fitxa, i això és diferencial”.

Un servei que es pot estendre en un centenar de països

La multinacional d’externalització de visats i passaports per a la qual treballa Geyce opera en 120 països, fet que permetrà l’empresa catalana incrementar la facturació un 20% aquest any. Geyce s’encarregarà d’auditar la qualitat de la recollida d’empremtes i imatges facials, inicialment en països dins de l’espai Schengen. Els dirà quins errors comenten en la recollida de empremtes i imatges facials i els explicarà com millorar el procés. En breu, farà el salt a països del continent africà com Guinea Equatorial, zones amb forts creixements econòmics anuals però encara endarrerides en matèria de tecnologies de la informació.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *