El gelat català que canvia de color

Un empresari crea el Xamaleon, un gelat natural que passa de blau cel a rosa

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]ls gustos dels gelats són gairebé infinits i cada any n’apareixen de nous. Ara, però, un empresari acaba d’anar més enllà i pot revolucionar el sector: es tracta del Xamaleon, un gelat que canvia de color. El seu creador és en Manuel Linares, un físic i enginyer superior i professor de matemàtiques de professió. El gelat és amb gust de fruita i passa de color blau cel a rosa, tot amb productes 100% naturals. De moment es pot trobar a les geladeries IceXperience de Blanes i Calella, tot i que Linares ha rebut propostes de fora de l’estat espanyol que estudiarà per exportar el seu invent.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=1dkkCbpfBbs[/youtube]

 

La invenció del Xamaleon és una suma de circumstàncies. Linares comença a fer cursos de cuina com a forma d’ampliar els seus coneixements, per exemple un de pastisseria i un màster a l’Associació Empresarial Nacional d’Elaboradors Artesans i Comerciants de Gelats i Orxates (ANHCEA). Com a treball de final d’aquest últim es fixen en el gelat de Charlie Francis, que és fluorescent perquè suposadament utilitza proteïnes de medusa. Com que Linares no s’ho acabava de creure, amb els seus coneixements físics i amb l’ajuda de l’expert en gelats Óscar de Haro comencen a fer proves fins aconseguir el Xamaleon. “Quan mossegues un plàtan, per exemple, et canvia de color. Amb el Xamaleon passa el mateix, i mentre te’l menges pot passar de blau cel a rosa”, explica Linares.

L’empresari no vol explicar el secret del seu invent, però deixa clar que només utilitzen productes naturals. “És un producte original, ningú més ho fa”, defensa. Ja han començat els tràmits per poder patentar el procés.

Una de les geladeries on es ven és la IceXperience de Blanes, que Linares va obrir a finals de juny per ajudar a la seva família. Pel que fa a l’exportació, és una de les possibilitats que Linares està estudiant. De moment ha rebut ofertes de gairebé tots els continents per començar a vendre el Xamaleon. De fet, la idea va sortir al Marroc, un dels països on es podria començar a tastar el gelat fora de Catalunya.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *