Tranxfer, el ‘Dropbox’ confidencial, prepara l’entrada als EUA

Àngel Márquez, soci i fundador de Tranxfer
Àngel Márquez, soci i fundador de Tranxfer
Una empresa catalana posa en marxa un sistema pioner al món per compartir arxius de forma segura i confidencial

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]S[/dropcap]istemes d’enviaments i compartició d’arxius com Dropbox, Yousendit o Wetransfer són ja eines d’ús habitual entre particulars i empreses. Però què passa quan una entitat necessita enviar documents confidencials a una altra? Són prou segurs aquests sistemes? La resposta és no. Una empresa barcelonina ha posat en marxa una eina pionera que ho permet, Tranxfer, i ja prepara el salt cap als mercats anglès i nord-americà.

Bancs, assessories, consultores, operadors de telefonia, bufets d’advocats són algunes de les empreses que compten amb polítiques de confidencialitat regulades i que, no obstant, envien major volum d’informació a tercers. A diferència d’altres sistemes d’ús domèstic o particular, Tranxfer és una nova eina que permet la compartició d’arxius tant de la pròpia empresa com amb firmes externes (partners, clients, proveïdors, etc.), i controla i elimina el risc de fugida d’informació. Per realitzar l’enviament, l’usuari que necessita transferir documentació a una persona por facilitar el nº de mòbil del receptor, que rep un correu amb l’enllaç per a la descarrega i un codi d’autorització al dispositiu.

[quote align=”center” color=”#999999″] “A Catalunya hi ha una densitat de projectes i idees amb molt de potencial que seria comparable al que és Sillicon Valley”, explica Márquez[/quote]

No es tracta però d’un servei estàtic sinó que s’adapta a les necessitats de cada client. Segons explica el soci i fundador de Tranxfer Àngel Márquez, “els bancs et demanen per exemple que el sistema estigui allotjat a les seves oficines”. “Això Dropbox no t’ho farà”, afegeix.

Comercialitzar i posicionar-se a l’exterior

Tranxfer preveu treballar per a grans empreses i institucions nord-americanes fins a arribar a un 80 per cent de la facturació provinent d’aquest país a l’any 2015, prop de 2 milions d’euros. El mercat espanyol ràpidament es quedarà petit, ja que asseguradores i entitats bancàries, els principals clients, han patit o patiran un profund procés de fusió i concentració. Per a l’any vinent, el mercat exterior ja serà el més important. “El Regne Unit és important per a comercialitzar el servei, però els EUA ho és també per al posicionament de l’empresa”, assevera Àngel Márquez.

Catalunya, viver tecnològic

Márquez explica també que Catalunya està molt ben situada en l’àmbit tecnològic i molt avançada en la generació d’idees i solucions. “Aquí hi ha una densitat de projectes i idees amb molt de potencial que seria comparable al que és Silicon Valley. Hi ha grans hubs que estan a San Francisco i que ara estan obrint oficines i destinant molts recursos aquí a Barcelona”, assegura.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *