Top Fun i Finna Cycles: bicicletes urbanes de disseny

L’empresa és present a Finlàndia, França i Alemanya i té entre cella i cella el nord d’Europa i Sud-amèrica

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a bicicleta és des de fa uns anys un element més del paisatge de les ciutats catalanes. Tot i això, l’ús que se’n fa al nostre país encara no arriba al nivell d’altres zones, sobretot el nord d’Europa. És per això que l’empresa Top Fun, de Caldes de Montbui, un dia va veure que podia pedalar en aquesta direcció. Fa dos anys van obrir la línia Finna Cycles, dedicada únicament a la bicicleta urbana de disseny i de la que ja exporten el 80% de la seva producció.

Una de les bicicletes de Top Fun.
Una de les bicicletes de Top Fun.

El director de màrqueting de la firma, Rubén Navarro, explica que entenen la bicicleta com un accessori personal, per la qual cosa han fet una forta aposta pel disseny. Com expliquen a la seva web, “són bicicletes per a tots els públics, elegants i confortables que permeten escapar de la congestió amb una elevada dosi de llibertat i autonomia”. Tenen cinc models que s’adapten a diversos tipus de persones que es mouen per la ciutat, i les de gamma alta compten amb un canvi interior de 3 i 8 marxes, depenent del model, parafangs i seient de pell.

Durant aquests dos primers anys s’han consolidat a l’estat espanyol, però Navarro explica que l’objectiu està a l’exterior: són presents a Finlàndia, França i Alemanya i tenen entre cella i cella el nord d’Europa i Sud-amèrica.

Navarro insisteix que la bicicleta és vista diferent al nostre país que a la resta d’Europa: “Aquí molesta, mentre que allà està ben vista i fins i tot l’urbanisme i les ciutats s’organitzen en funció de les bicis, una cosa que aquí és impensable”, lamenta. Creu que l’aposta per aquest mitjà de transport beneficia a tothom, des de la gent que les utilitza fins a qui no: “Millores la teva salut al fer exercici, estalvies gasolina, emets menys gasos tòxics i es redueixen els embussos. Tot són avantatges”, sentencia.

El disseny, la concepció i la idea de Finna Cycles es fan a Caldes de Montbui. La producció té lloc a Taiwan, però tornen a Caldes per ser muntades i enllestides.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *