Teixits turcs amb filtre català

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]U[/dropcap]na llarga nissaga de fabricants de fil a Turquia precedeixen la història de l’empresa Persentili Internacional, de Cardedeu. Una vegada mort el motor productiu tèxtil a Catalunya, que tant va canviar la revolució industrial, Sami Persentili va trobar a Catalunya la via per fer arribar teles d’origen turc arreu d’Europa. Va començar venent fils, després teixits i ara ja ofereixen el disseny i confecció de peces de roba, principalment per les marques del gegant de la moda a l’estat Espanyol, Inditex. “Vam començar important fils, després teixits, tot seguit acabats i ara a confecció. Així estem creixent, des de fa més de 30 anys som proveïdors de les principals empreses espanyoles de la moda”, explica el fundador de l’empresa, Sami Persentili.

L’inici de la línia de disseny de peces de roba la van encetar justament per competir amb les teles fabricades a l’Àsia i per aprofitar la plataforma de tallers que ja funcionaven a Istanbul, on hi tenen la segona seu.

Persentili Internacional factura ara 120 milions d’euros anuals

A la planta que té a Cardedeu hi treballen una cinquantena de persones, dissenyadors, comercials i la seu on es fa el control de qualitat de la roba que es fabrica a Istanbul. El principal mercat de Persentili són les empreses de moda catalanes i espanyoles, i un 15% del que venen ho fan a l’estranger i  comencen a obrir-se mercat a França, Anglaterra i Alemanya.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *