Sis de cada deu empreses industrials ja exporten regularment

Catalunya va tancar el 2012 amb un rècord d’empreses exportadores

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]S[/dropcap]egons dades facilitades per la Cambra de Comerç de Barcelona, el sector industrial concentra el major potencial exportador a Catalunya: sis de cada deu companyies del sector industrial exporta regularment. A mesura que l’establiment és més gran, en nombre de treballadors, el percentatge que exporta regularment també creix. Així ven a l’exterior el 81% dels establiments industrials que tenen 50 o més treballadors i el 47% d’aquells que tenen entre 10 i 49.

[quote align=”left” color=”#999999″]Ven a l’exterior el 81% de les indústries que tenen 50 o més treballadors[/quote]

Comptant tots els sectors, Catalunya va tancar l’any 2012 amb un rècord històric en el nombre d’empreses exportadores. En total, són 46.937 les empreses que tiren de l’exportació catalana, 2.732 més que al 2011. Per aquest any, la perspectiva es també optimista quan es preveu un augment de les del 5’4%.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha explicat en un comunicat les dificultats que es troben les empreses que volen exportar. Entre les més habituals, la manca de recursos financers, la manca de competitivitat dels productes, les despeses que suposa entrar en nous mercats o les traves administratives al país de destí.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *