Sípia amb pèsols, del Port de Roses al nord d’Europa

Pescadors de Roses traurà al mercat de forma imminent aquest nou plat envasat, familiar per a bona part dels europeus

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]D[/dropcap]els errors se n’aprèn. I fruit d’això Pescadors de Roses ha decidit treure al mercat una nova gamma de productes exportables a la major part de països europeus. Un d’ells és la sípia amb pèsols, plat conegut a bona part d’Europa, que es vendrà de forma imminent a Holanda, Bèlgica, Dinamarca i Regne Unit, entre altres països. La sopa de peix és una altra de les apostes d’aquesta casa empordanesa, que ha vist com no s’han acabat de complir les expectatives en l’exportació d’un dels altres plats típics d’aquesta terra: el Fumet de Peix.

Les instal·lacions de Pescadors de Roses
Les instal·lacions de Pescadors de Roses

El director de Pescadors de Roses, Pere Gotanegra, explica que l’empresa ha hagut de retallar l’exportació de Fumet de Peix en alguns països de fora de l’arc mediterrani, com Austràlia i Nova Zelanda, i augmentar-ne en d’altres. “A països com Alemanya no saben com és un bon fumet”, explica. En canvi, aquest producte típic sí que funciona en països de l’arc mediterrani com Itàlia, mercat que comença a consolidar-se: “la nostra idea era arribar a 4 mil o 5 mil pots setmanals i estem en bon camí, l’increment de vendes s’està notant gradualment”, afirma.

[quote align=”center” color=”#999999″]El director de Pescadors de Roses, Pere Gotanegra, explica que l’empresa ha hagut de retallar l’exportació de Fumet de Peix en alguns països de fora de l’arc mediterrani, com Austràlia i Nova Zelanda, i augmentar-ne en d’altres.[/quote]

Aquesta dosi de realitat va fer l’empresa veure que el camí era la diversificació de productes, destinats cadascun d’ells a mercats diferents. “Tenim unes instal·lacions amb les condicions mínimes per fer diversitat de productes”, afirma el director Pere Gotanegra. Dins d’aquest pla de desenvolupament de productes hi ha la sopa de peix i la cua d’escamarlà pelada per a amanides, entre d’altres productes que veuran la llum durant aquest 2015.

Sobre Pescadors de Roses

Pescadors de Roses és una empresa dedicada a la comercialització i promoció de les captures de peix al nord de la Costa Brava. Una línia és la venda de peix fresc a grans superfícies, una altra la manipulació, congelació i cocció de peix fresc al Port de Roses per donar valor afegit al producte, i una tercera la venda al detall dels productes frescos i congelats a la botiga pròpia del Port de Roses i la distribució en establiments de restauració. L’any passat Pescadors de Roses va facturar 4,37 milions d’euros.

Imatge: Receptes.cat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *