Salt tecnològic en l’eficiència de bombes de piscines

L’empresa estima que en els pròxims cinc anys es pot aconseguir implantar aquest nou model de bomba per a piscines en un 30% del parc que hi ha actualment, que és d’1,2 milions aproximadament

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]B[/dropcap]ombes de piscina eficients energèticament. El model que ha presentat avui Espa 2025, establerta a Banyoles, vol ser la punta de llança del salt tecnològic que vol fer l’empresa. Aquesta bomba utilitza sistemes més silenciosos que permeten arribar a un 85% de l’estalvi en electricitat i un 54% d’aigua. Es tracta d’un avenç que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Universitat de Girona, que ha aportat coneixements.

L’empresa estima que en els pròxims cinc anys es pot aconseguir implantar aquest nou model de bomba per a piscines en un 30% del parc que hi ha actualment, que és d’1,2 milions aproximadament. Si les bombes tenen un cicle de vida d’uns sis anys, estimen que anualment es poden arribar a canviar unes 240.000 bombes per any.

Bones perspectives econòmiques

La firma Espa 2025 està present a 120 països i té 13 filials. Malgrat els dos ERO temporals presentats per l’empresa recentment, segons la direcció per les dificultats d’accedir a finançament, l’empresa té bones perspectives econòmiques: preveu passar de facturar 74 milions d’euros el 2013 a 82. L’any 2013 la venda a l’exterior suposava el 72%, una xifra que preveuen augmentar en un 5%. L’empresa compta amb 290 treballadors, la majoria a la planta de Banyoles, i més de 190 persones a l’estranger.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *