Primer pas per ampliar l’horari del centre duaner de Lleida

Afrucat elaborarà un estudi de previsions sobre l’increment d’ a l’estiu. Per aquesta estació passen les als països no comunitaris
El director general d'Afrucat, Manel Simón, amb la Subdelegada del Govern espanyol Inma Manso
El director general d’Afrucat, Manel Simón, amb la Subdelegada del Govern espanyol Inma Manso

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]D[/dropcap]esprés que Afrucat, la patronal dels productors de fruita, denunciés la situació dels centres duaners de Lleida (Edullesa) i Vilamalla, la Subdelegació del Govern a Lleida s’ha compromès a ampliar el servei a dissabtes al matí de cara a l’estiu. Per a què l’ampliació pugui ser possible, Afrucat elaborarà, a petició de la subdelegació del Govern, un estudi de previsions sobre l’increment d’exportacions a través d’Edullesa i el presentarà en els propers dies. Així ho han acordat després d’una reunió entre les dues parts.

Fa tot just dues setmanes el director general d’Afrucat Manel Simón alertava de la “greu” situació que es podria generar en aquest centre duaner en l’inici de la temporada d’estiu amb la fruita de pinyol, com el prèssec i la nectaria. Per aquests centres duaners passen tots els camions que exporten fruita als països no comunitaris i la reducció del servei posa en perill la campanya.

Vilamalla també té problemes

L’altre centre duaner que també té serveis insuficients és el de Vilamalla, a Girona. Segons explica Manel Simón molts transportistes han d’esperar llargues hores per tramitar la sortida de les mercaderies i passar els controls fitosanitaris pertinents. Els retards suposen que augmentin els costos en perdre reserves als vaixells de mercaderies. “Les estacions han d’estar dimensionades a la capacitat exportadora nostra que és bestial”, afirma Simón.

 

Contingut relacionat:

El coll d’ampolla dels serveis duaners de l’Estat augmenta els costos dels productors de fruita
Editorial: Que sembli un accident

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *