Pla d’expansió per “portar de la mà” les empreses a internacionalitzar-se

El projecte de la patronal UEI-Cerclem pretén que els ajuntaments s’hi sumin recomanant quines empreses de cada població podrien afegir-s’hi

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a patronal del Vallès Oriental UEI-Cerclem ha donat el tret de sortida aquest dimarts a l’anomenat Pla Expansió, que vol facilitar l’exportació i la importació tant de les empreses de la comarca com de la resta de Catalunya. Segons ha explicat el director general de la unió d’empresaris, Joaquim Colom, es tracta d’una iniciativa de claus en mà: “Es farà una valoració de cada empresa, se’ls formarà, es farà un business plan i un pla d’actuació. Volem anar de la mà per aconseguir l’èxit, que és la venda”, ha precisat.

 

El pla es posa en marxa conjuntament amb diverses institucions, com la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Oriental. També dels ajuntaments d’aquesta comarca, que la patronal vol que puguin recomanar quines empreses de cada població podrien fer el pas de la .

[quote align=”center” color=”#999999″]“Es farà una valoració de cada empresa, se’ls formarà, es farà un business plan i un pla d’actuació. Volem anar de la mà per aconseguir l’èxit, que és la venda”, ha precisat Joaquim Colom, director general de la UEI-Cerclem.[/quote]

Segons Colom, el Pla Expansió serà útil perquè les empreses “desenvolupin tot el seu potencial” i perquè altres companyies o assessories les puguin “pilotar” en el seu contacte amb l’exterior: “Si per tu sol agafes les maletes i te’n vas a l’Índia sense cap contacte ni experiència no aconseguiràs res”, ha avisat.

Una inversió

En aquest sentit, l’empresari també ha explicat que es tracta d’un “pla obert” en el qual hi tenen cabuda totes les empreses que vulguin, formin part o no de la patronal. Qui s’hi apunti pagarà en funció dels avenços que faci en el projecte, i pot acabar invertint entre 4.000 i 5.000 euros.

Si una empresa s’interessa pel projecte, una comissió serà l’encarregada d’estudiar el cas i decidir quina és la millor estratègia a seguir i quin pot ser el destí més apropiat.

Tot i que el procés es posa en marxa al Vallès Oriental, Colom ha explicat que la Diputació ha demanat que el pla pugui ser exportable a atot Catalunya.

 

 

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *