Pissarres modulars rumb a la Xina

Marc Rocada, director General de Rocada
Marc Roca, director General de Rocada
La inversió de 300.000 euros en una pissarra, única al mercat, permetrà a Rocada mantenir resultats el 2013.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L'[/dropcap]empresa de Taradell Rocada, que fabrica tot tipus de mobles d’oficina, treballa en l’entrada al mercat xinès. La firma vol introduir en aquest país la nova pissarra modular SkinWhiteBoard, personalitzable, i més lleugera que els productes competidors, gràcies a una inversió que ha arribat als 300.000 euros. Al mes d’octubre de l’any passat l’empresa va començar a comercialitzar-la després de nombroses proves. “No hi ha res semblant al món”, afirma Marc Rocada, fill del fundador de l’empresa i avui director general, que ha patentat el producte al continent europeu.

La SkinWhiteBoard és una pissarra que s’adapta als diferents espais. “La idea va sortir de constatar que en pissarres grans, de més dos metres, una de cada dues arribava aixafada a casa del client”, afirma Marc Rocada. Un fet que complicava en gran mesura l’exportació. De moment l’entrada al principal país asiàtic, Xina, no està sent fàcil perquè allà, “les pissarres són més barates”, assegura. Tot i això, esperen que el valor afegit d’un producte que es monta mitjançant mòduls de 80 centímetres per 120 ajudi a consolidar les vendes.

[quote align=”center” color=”#999999″]“La idea va sortir de constatar que en pissarres grans, de més dos metres, una de cada dues arribava aixafada a casa del client”, afirma Marc Rocada.[/quote]

Presència a 40 països

A banda de la Xina, Rocada, que factura 8 milions d’euros anuals en bona part gràcies a les , ja ven els seus productes a 40 països d’arreu del món, molts d’ells al continent africà i té filials a Alemanya, Regne Unit i França. Les signifiquen el 70% de la producció total de l’empresa, un percentatge que ha anat en augment en els darrers anys per la caiguda del consum intern.

Avui, a la planta de 20.000 metres quadrats que Rocada té a Taradell treballen 35 persones mentre que 15 més ho fan des de les filials dels diferents països.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *