Pastor diu ara que el govern espanyol té un compromís “inqüestionable” amb el Corredor Mediterrani

Tot i això, Pastor segueix sense descartar la connexió del corredor central foradant els Pirineus

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a ministra de Foment, Ana Pastor, ha defensat aquest dilluns des de Brussel·les el compromís “inqüestionable” del govern espanyol amb el Corredor Mediterrani. La ministra ho ha dit després de signar un acord amb els responsables de transports de França, Itàlia, Eslovènia i Hongria per avançar en el transport de mercaderies a través d’aquest eix.

Segons Pastor, l’aposta pel projecte que sempre s’ha defensat des de Catalunya queda demostrat amb diversos aspectes, com ara la licitació de les obres per implantar l’ample de via europeu o els 1.079 milions que es contemplen als Pressupostos del 2013 per aquest projecte. L’acord crea la comissió executiva de l’anomenat Corredor Ferroviari de Mercaderies Número 6 i serà l’encarregada de “definir els objectius del corredor de mercaderies”, a més d’haver d’elaborar un pla d’implantació i d’inversions i de fer “una funció supervisora”. Aquesta línia de mercaderies uniria Almería i Zahony (Hongria) passant per València, Madrid, Saragossa, Barcelona, Marsella, Lió, Torí, Milà, Verona, Pàdua, Venècia, Trieste, Koper, Ljubljana i Budapest.

Tot i això, Pastor segueix sense descartar la connexió del corredor central foradant els Pirineus. La ministra ha declarat als mitjans de comunicació que seguirà treballant perquè infraestructures com aquesta siguin incloses en els projectes prioritaris, i ha definit aquest projecte com a “cosa pendent”

La signatura de l’acord arriba en un moment en què els estats membres negocien el llistat definitiu dels projectes prioritaris en els quals invertirà la Unió Europea.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *