Newnion produeix el primer camió que té cura del benestar animal a la Xina

L’empresa vigatana està en contacte amb productors xinesos, després de participar a la fira Cahe, a la ciutat de Wuhan.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a fita de vendre a la Xina el primer camió que compleix amb la normativa de benestar animal ja és més a prop. Newnion, empresa amb seu a Vic, ja treballa amb els productors xinesos per tal de vendre unitats d’aquest camió, que es va presentar en primícia a la Fira Cahe, a la ciutat de Wuhan, la setmana passada.  El vehicle respecta l’espai mínim necessari de cada animal, inclou abeuradors, ventiladors, polvoritzadors i persianes, que s’accionen per tal de mantenir la temperatura adequada a l’espai interior.

Aquestes carrosseries també faciliten la feina dels conductors, ja que el bestiar es carrega amb l’ajuda d’un elevador i gràcies a l’estructura del conjunt, l’operari es pot desplaçar dret al llarg de tot el passadís central, sense haver-se d’ajupir.

[quote align=”left” color=”#999999″]L’empresa vol “introduir la cultura del respecte al benestar animal” a la Xina. Un avenç que repercutirà en el beneficis del client.[/quote]

Les millores en el tractament dels animals arriben en un moment de gran creixement de les explotacions porcines xineses. Segons afirma la directora general de Newnion, Anna Codina, l’empresa vol “introduir la cultura del respecte al benestar animal” a la Xina. Un avenç que repercutirà en el beneficis del client. “Els productors es passen quatre mesos assumint el cost del pinso i de mantenir unes instal·lacions, i resulta que en les darreres vuit hores l’animal s’estressa i la carn perd tota la seva qualitat”, afirma Codina. La Xina no disposa avui de normativa de benestar animal.

A diferència d’Europa on Newnion fabrica sota demanda, a la Xina el producte es fabricarà en sèrie. Han signat una ‘joint venture’ amb una empresa xinesa que hi posa les naus i la part catalana el coneixement i la tecnologia. La planta de Qingdao produirà per al mercat asiàtic en general i també l’americà.

L’empresa catalana va néixer el 2010 i des d’aquell moment ha tingut els ulls posats en el mercat exterior, ja que a banda de la crisi “el mercat interior ja estava molt repartit”, afirma Codina. L’any passat Newnion va facturar a l’exterior 750.000 euros.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *