Miquel Valls critica la “comoditat” de les empreses que encara no venen al mercat exterior

Algunes empreses han preferit la “comoditat” de quedar-se al mercat interior i no arriscar-se a intentar vendre a altres països. És el que ha afirmat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, en una entrevista a ExportNews.Cat.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=AxrhrlFMZiA&feature=youtu.be[/youtube]

 

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]l president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, creu que a Catalunya la majoria d’empreses que més els quadren els números són les que fa més anys que exporten. En una entrevista a ExportNews.Cat, Miquel Valls ha explicat que en època de bonança econòmica moltes empreses, malgrat tenir un mercat espanyol amb forta demanda, van decidir assumir nous riscos en internacionalitzar-se i aquesta estratègia els ha permés a llarg termini gaudir d’una millor salut. ”Molts empresaris van sacrificar la tranquil·litat d’estar en un mercat creixent com l’interior” i ara després d’anys d’esforços ”tenen un mercat internacional més consolidat”, ha explicat.

[quote align=”center” color=”#999999″]”Molts empresaris van sacrificar la tranquil·litat d’estar en un mercat creixent com l’interior”[/quote]

Per això Valls ha encoratjat les empreses a internacionalitzar-se per no pagar els efectes de la davallada de la consum intern. Una realitat econòmica que ja ha mogut milers d’empreses a fer el pas cap a l’exportació. El 2007 per exemple exportaven unes 33.000 empreses a Catalunya mentre que el 2011 ho van fer gairebé 45.000. El màxim responsable de la Cambra de Comerç de Barcelona ha explicat que des del 2009 s’ha accelerat l’activitat forània també de les que venen serveis, com per exemple els estudis d’arquitectura.

[quote align=”center” color=”#999999″]”L’evolució tecnològica aconseguida durant els anys d’expansió permet que ara siguem més competitus”[/quote]

Més suport a l’exportació

Pel que fa al paper de les administracions públiques s’ha mostrat incisiu a demanar “que no posin problemes” als projectes de les empreses. Perquè, segons ha declarat, “les polítiques d’exportació les ha de fer la pròpia empresa”. Ha recordat que els governs encara no fan prou en favor de l’exportació, i ha recordat que a Alemanya aquesta activitat suposa un 30% del PIB nacional, molt lluny del 12 o 13% d’aquí. Valls també ha parlat dels canvis en els mercats on exportar per part de les empreses catalanes, com ara l’espanyol. Ha reconegut que les empreses industrials exporten més cap a fora de l’estat espanyol, però ha volgut precisar que Espanya “és el principal mercat” i que la resta de sectors segueix aquesta línia. D’altra banda, Valls ha elogiat l’evolució tecnològica de les empreses catalanes aconseguida després d’anys d’expansió econòmica. Aquest progrés tecnològic, segons afirma permet que ara ”siguem més comptetitius” per exportar als països emegents i guanyar mercats sobretot a les empreses mitjanes.

 

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *