Mint Labs, o com fer un Google Maps del cervell

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]T[/dropcap]’imagines poder veure com és el teu cervell en tres dimensions? Això és el que permet Mint Labs, una start up amb seu a Barcelona. A partir de ressonàncies magnètiques, el software de la companyia construeix un mapa en 3D que pot ajudar a metges a fer una diagnosi més precisa o, fins i tot, dur a terme operacions menys incisives que afectin al cervell.

Exemple de mapa 3D que s'aconsegueix, amb el tumor en color blanc.
Exemple de mapa 3D que s’aconsegueix, amb el tumor en color blanc.

“És un Google Maps del cervell”. Així s’explica Paulo Rodrigues, cofundador de l’empresa. “Amb el nostre sistema podem veure com connecten entre si els cables neuronals, si hi ha algun tumor i saber com està el teixit d’aquella zona”, precisa. I és que el sistema seria especialment útil als neurocirurgians, que podrien veure molt millor les malalties que té l’organ en aquell moment i, d’aquesta manera, poder assajar com seria una intervenció.

La idea de crear Mint Labs va néixer a la Universitat Tècnica d’Eindhoven, on Rodrigues i l’altra fundadora de l’empresa, Vesna Prchkovska, feien un doctorat al voltant de les imatges mèdiques. El mes de març del 2013 van arribar a Barcelona, i a l’octubre van ser premiats a la prestigiosa South Summit.

Des que van arrencar tenien clar que el projecte creixerà amb l’exportació. És per això que estan negociant amb diversos hospitals dels Estats Units (de Boston i Atlanta) per portar-hi el seu sistema: “Sabíem que a Catalunya una empresa petita com la nostra ho tindria complicat, per la qual cosa ens vàrem fixar els Estats Units com a objectiu”, reconeix Rodrigues.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *