MiniBatt crea un carregador per a mòbils invisible i sense fils

L’empresa de Granollers presentarà al Mobile World Congress una línia de carregadors inalàmbrics per dispositius mòbils

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a setmana que ve comença a Barcelona el Mobile World Congress, un congrés de telefonia mòbil que és considerat dels més importants del món. En aquesta fira hi participen moltes empreses, que ho veuen com un bon trampolí per mostrar-se al món. Una d’elles és MiniBatt, una firma de Granollers que presentarà una nova línia de carregadors inalàmbrics per dispositius mòbils, un dels quals fins i tot es pot amagar sota la taula. L’exportació és un dels seus principals objectius.

El Fi80 de MiniBatt, que permet carregar un dispositiu mòbil de forma invisible.
El Fi80 de MiniBatt, que permet carregar un dispositiu mòbil de forma invisible.

Segons explica Jordi Gilberga, gerent de MiniBatt Wireless, s’utilitza una tecnologia de càrrega per inducció que permet omplir la bateria del dispositiu, ja sigui telefon mòbil o tauleta, entre d’altres, sense necessitat de fils. Fins i tot tenen un dispositiu (el de la fotografia) que pot carregar la bateria amagat sota la taula. “És com la cuina de casa teva: carregador i dispositiu tenen unes resistències que es comuniquen i mouen l’energia”, explica Gilberga. Tot i això, la taula entre carregador i dispositiu no pot tenir més 1’5 centímetres, el límit que tenen de moment.

El responsable de l’empresa també explica que tots els nous dispositius ja estan preparats per aquest sistema energètic, però en el cas dels més antics es poden adaptar posant una carcassa que transforma el dispositiu en receptor.

MiniBatt va néixer ara fa dos anys. En aquell moment feien un dispositiu que servia per arrencar la bateria del cotxe, i van detectar les possibilitats que oferia la càrrega a distància.

El MWC, l’aparador

Gilberga explica que estaran al Mobile World Congress a l’estand d’Acció, i que hi van per trobar distribuïdors i clients fora de l’estat espanyol.

Com reconeix l’Export Manager de la companyia, Andreu Dagas, sempre han vist “que on està el nostre potencial i volum més important està en l´exportació”. Això no els fa descartar l’estat espanyol, al contrari, saben que és un dels països que tenen una major introducció de mercat. Però afegeix que la resta d’Europa i els Estats Units són els seus principals objectius.

Dagas també explica que els carregadors i receptors sense fils MiniBatt Wireless seran introduïts a diferents mercats a través de distribuïdors locals especialitzats en accessoris de telefonia mòbil i aparells electrònics.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *