Mas-Colell demana a les PIMEs que creixin

Diu que el sector exterior serà el motor perquè l’economia millori perquè la demanda pública no ho podrà ser.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]l conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, creu que les PIMEs catalanes han de créixer. Mas-Colell ha precisat que les PIMEs del Principat haurien d’estar “en estàndards europeus”, i per això ha reiterat que, per exemple, calen fusions per aconseguir-ho. Així ho ha explicat aquest dilluns a Caldes de Montbui, on ha participat a la clausura de la desena edició de les Jornades d’Economia i Empresa. Una trobada en què han participat 80 empresaris i que ha tingut com a eix la de les empreses familiars.

El conseller ha avisat que en aquest tipus d’empreses “no és fàcil” sortir a l’exterior, però també que si el producte és exportable “caldrà una mida més gran per consolidar-se”. També ha insistit amb el problema que representa que no s’obri l’aixeta del crèdit per les empreses i ha ironitzat que “fins i tot els alemanys ho veuen”. En aquest sentit, s’ha mostrat esperançat que l’estat espanyol acabi els tràmits perquè els bancs nacionalitzats puguin fer part d’aquesta funció.

Mas-Colell ha avisat que la demanda pública no serà el motor per sortir endavant perquè això ho farà precisament el sector exterior. També ha insistit que les autonomies han de tenir un un terç del total del dèficit que Europa fixi per a l’estat espanyol aquest 2013.

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *