Llençar pilotes de golf a l’aigua ja no és una mala notícia

Les Ecobioball, pilotes de golf biodegradables amb menjar per a peixos a l’interior

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]nviar una bola de golf a l’aigua sempre ha estat una mala notícia. Ara ho seguirà sent si s’està jugant algun partit important, però no tant. Des de fa uns anys, l’empresa Albus Golf ven boles de golf biodegradables que dins seu tenen menjar per peixos. L’any que els van posar al mercat en van vendre 5.000, i aquest any esperen arribar a les 250.000. Els seus compradors són tota classe de clients relacionats amb el lleure i l’hosteleria: des de creuers, hotels, complexos turístics a primera línia de mar, vaixells i iots fins a aficionats que van a entorns marins. L’anomenada Ecobioball ja es pot trobar a 42 països de tot el món.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=IM8TKHQhq0U&t=89[/youtube]

 

Les primeres Ecobioball es van vendre a les Maldives el 2010, i des de llavors han anat sumant adeptes. El general manager d’Albus Golf, Albert Buscató, explica com van començar: “Era un producte que no existia, per tant vàrem haver de crear la necessitat”, reconeix.

L'Ecobioball d'Albus Golf.
L’Ecobioball d’Albus Golf.

L’Ecobioball no està homologada per jugar partits oficials de golf: “És d’un sol ús, per ser llançada d’un sol cop”, precisa Buscató. 48 hores després d’entrar en contacte amb l’aigua (veure video) la capa externa es comença a desfer, deixant accessible el nucli ple de menjar.

Buscató creu que aquestes boles ecològiques s’han convertit en una oferta d’oci més: “Tu te’n vas a un resort i, a més de rebre massatges i anar a la platja, pots practicar els teus cops de forma segura i responsable amb el medi ambient”, defensa.

Finalment, Buscató veu l’exportació com a eina imprescindible: “Com a emprenedor sempre he pensat que el mercat és el món. No em publicito aquí, ho faig als Estats Units o les Illes Seychelles”. De cara a mig termini, l’empresari reconeix que el sud-est asiàtic és una de les seves prioritats: “Ens agradaria fer amb els Estats Units, on vàrem instal·lar la nostra pròpia filial”.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Photo credit: Comfort Inn Monterey CA / Foter / CC BY-NC-ND

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *