L’exportació permet augmentar la facturació de Plana de Vic el 2012

La cooperativa osonenca factura 60 milions d’euros, un 8’9 més que l’any anterior

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]l creixement en el procés d’ s’ha destacat com un dels punts forts de l’exercici 2012 per a Plana de Vic. L’any passat la cooperativa osonenca va facturar 59,2 milions d’euros, el que suposa un 8,9% més que l’any anterior.

[quote align=”center” color=”#999999″]La comercialització de porcs a països europeus, tant amb animals vius com en canal, s’ha incrementat en un 28% respecte el 2011[/quote]

Per línies de negoci, en la fabricació d’alimentació animal, la producció es va mantenir als nivells del 2012 amb més de 92 tones i centrada en pinso majoritàriament, seguida de barreges i farratges. En aquest àmbit es va destacar l’increment de la competitivitat del centre de producció de Santa Eugènia de Berga a través de l’optimització energètica, i el reforç de l’equip humà de l’àrea de qualitat.

[quote align=”center” color=”#999999″]”Cal que cadascun de nosaltres com a productors veiem oportunitats, més enllà dels productes”, afirma el director de la cooperativa Josep Erra.[/quote]

Pel que fa a l’àrea de serveis, la comercialització de porcs a països europeus, tant amb animals vius com en canal, s’ha incrementat en un 28% respecte el 2011. Els resultats han notat aquests creixement tant per l’increment d’exportació com perquè el preu cobrat per kg canal ha estat sensiblement millor que l’any 2011. “Cal que cadascun de nosaltres com a productors veiem oportunitats, més enllà dels productes”, afirma el director de la cooperativa Josep Erra.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *