L’estalvi energètic en depuradores, un mercat amb més de 65 mil plantes a Europa

L’empresa Adasa desenvolupa un dispositiu que permet un estalvi energètic en depuradores d’entre el 15% i el 75%

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]A[/dropcap]dasa, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat, treballa en un projecte que pot fer estalviar un 30% de l’energia que consumeixen les plantes depuradores. L’empresa catalana ha desenvolupat un dispositiu en un projecte pressupostat en 1,4 milions d’euros.

Actualment, l’empresa està en fase demostrar la viabilitat d’aquesta nova tecnologia abans de buscar plantes a Europa on pugui ser implementada. “El client abans d’adquirir aquest producte vol saber com, quan i on aquest dispositiu ha permès estalviar l’energia de les plantes”, explica Jordi Cros, responsable del projecte.  Aquest dispositiu pot arribar a aconseguir un estalvi energètic de les depuradores entre un 15% i un 75%, en funció de les mesures que ja s’hagin pres per reduir el malbaratament.

Un cop l’empresa tingui tancada aquesta fase de recopilació de dades i també el pla de negoci començarà a trucar a les portes d’algunes de les 65.000 plantes depuradores que hi ha a Europa, començant per Flandes on ja hi hauria una planta interessada. L’empresa de l’Hospitalet treballa en sistemes d’automatització i de control de qualitat de xarxes mediambientals, d’aigua i d’aire. Fins avui ha treballat en projectes en països Sud-americans, Nord-africans, australians, i europeus. Adasa factura 15 milions d’euros, un 20% provinents de l’exportació.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *