Les exportacions catalanes creixen un 7,3% el mes d’agost en relació l’any passat

Les xifres contrasten amb la zona euro, on han baixat un 5,1%

Les de les empreses catalanes van créixer un 7,3% el mes d’agost respecte el mateix període de l’any passat, segons ha publicat el Departament d’Empresa i Ocupació citant dades del Ministeri d’Economia. Ha estat el primer mes del 2013 en què les vendes internacionals de Catalunya han superat el conjunt de tot Espanya, on l’augment s’ha quedat en un 3,8%.

Segons la Generalitat, aquestes xifres posen de manifest que la de les empreses “és una aposta prioritària per a les empreses catalanes”. El balanç també és positiu si s’analitza l’evolució al 2013. Des del mes de gener les han crescut un 1,2% respecte el mateix període de l’any passat. Això són set dècimes més que el creixement acumulat fins el juliol, situant el volum d’ “en xifres de rècord històric” per tercer any consecutiu.

La Generalitat també destaca que aquests bons resultats de les exportacions catalanes contrasten amb la tendència de la zona euro. En termes interanuals, el mes d’agost a la resta d’Europa s’ha tancat amb una baixada del 5,1%. Destaquen les xifres negatives de França (-7,9%), Alemanya (-5,4%) o Itàlia (-4,4%).

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *