Les empreses i entitats catalanes van rebre el 2,4% del finançament europeu per recerca

La xifra només és superada per Holanda

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]C[/dropcap]atalunya ha captat 865 milions d’euros del setè Programa Marc de la Unió Europea, el principal programa de finançament europeu per a projectes de recerca i desenvolupament. Aquesta és una de les principals xifres que s’han donat a conèixer aquest dijous a la Jornada Connect-EU, que s’ha celebrat a Barcelona, on han participat més de mil empresaris i emprenedors i que està organitzada per ACCIÓ i per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Aquesta quantitat, que suposa un 2,4% del finançament europeu destinat a la recerca, abasta el període entre el 2007 i el 2013. Segons el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, situen Catalunya només per darrere d’Holanda i amb l’objectiu de superar les xifres en el nou programa de finançament: l’Horitzó 2020. Un pla, segons Puig, que com a principal novetat inclou un augment en els fons destinats a les pimes.

La Jornada Connect-EU s’adreça a empreses, universitats i centres de recerca que volen iniciar un procés de col·laboració i d’ de la recerca i la innovació o que ja tenen un projecte d’R+D per presentar a l’Horitzó 2020.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *