L’aigua volcànica catalana

Sant Aniol exporta la seva aigua exclusiva per tot el món

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L'[/dropcap]aigua s’ha convertit en els últims anys en un producte que és més que una fórmula científica. Botigues gourmet i les cartes dels millors restaurants ofereixen diverses opcions de molta qualitat que fan que sigui un producte que també es pugui escollir.

Les instal·lacions d'Aigua Sant Aniol.

Catalunya no es queda enrere d’aquesta tendència. Al nostre país, però, existeix un producte que a la Península Ibèrica és gairebé exclusiu: l’aigua volcànica de Sant Aniol. “És una aigua natural que recull els minerals de la zona volcànica de la Garrotxa i fa que sigui especialment indicada per a la preparació d’aliments infantils i dietes pobres en sodi”, explica Ariadna Prats, export manager de Sant Aniol. La companyia té la seu a Sant Aniol de Finestres (La Garrotxa).

Aquestes característiques fan que sigui un producte amb molta acceptació, també a l’estranger. De moment Sant Aniol només exporta un 10% de la seva producció, però estan a tot arreu i volen estar a més llocs: Japó, Estats Units, Austràlia i Singapur són alguns dels països on ja han arribat. A través de les actuacions derivades del pla estratègic Xina que ofereix el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de PRODECA, el sector agroalimentari català està treballant per entrar al gegant asiàtic i volen consolidar-s’hi, i també s’han posat entre cella i cella el Pròxim Orient. Fa dos anys van crear un departament específic per coordinar les que ja està donant els seus fruits.

[quote align=”center” color=”#999999″]“És una aigua natural que recull els minerals de la zona volcànica de la Garrotxa”.[/quote]

Prats explica que a l’exterior es té amb molta consideració una aigua d’aquesta qualitat: “Al Japó ja tenen aigua volcànica, però ens valoren molt sobretot per la composició. I és que a Àsia es fixen molt en l’alcalinitat del producte, en concret amb un PH d’entre 7 i 8, i nosaltres estem a 7,3”. També recorda que és complicat trobar aigües amb gas però baixes en sodi, propietat que ells sí que tenen.

La responsable d’exportació reconeix que fora de les nostres fronteres s’accepta millor pagar més per un producte de qualitat: “Fem un producte premium. Si vols vendre al mercat internacional has d’acceptar que el preu haurà d’aguantar costos com el transport i la presència a l’estranger”, destaca. “Per això no et costarà el mateix comprar una ampolla de litre i mig aquí que als Estats Units”, sentencia.

L’aigua Sant Aniol es pot trobar en alguns dels millors restaurants de Catalunya, com l’Àbac, l’Hotel W o l’Hotel Mandarina Oriental. A l’estranger la trobem al Sant Pau o el Park Hyatt de Tòquio o al Manzanilla i el Boqueria de Nova York.

L’aigua Sant Aniol es presenta en diversos formats: per al consum domèstic, en envàs de vidre retornable, en ampolla de vidre o en envàs de plàstic.

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *