La UE aportarà 72 milions d’euros per canviar l’ample de via ibèric del corredor mediterrani

Les obres han d’estar acabades el desembre del 2015, d’acord amb les previsions de la CE.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a Unió Europea cofinançarà amb un import total de més de 72 milions d’euros del programa Xarxa Transeuropea de Transport (TEN-T) dos projectes per planificar i dur a terme el canvi d’ample de via que millori la interoperabilitat del corredor ferroviari mediterrani a Catalunya. Un cop finalitzats, ambdós projectes permetran la interoperabilitat del tren d’alta velocitat a la Península Ibérica. Així ho ha anunciat aquest dijous la Comissió Europea a través d’un comunicat.

El projecte que la UE dota de més fons consisteix a implantar l’ample de via UIC en una part de la xarxa ferroviària, en total hi aportarà 68,1 milions d’euros, un 20% del cost total. El tram afectat està situat entre el nus de Castellbisbal i el de Vilaseca (Tarragona). Es tracta de fer les adaptacions necessàries en les instal·lacions i en els elements de la línia perquè hi puguin circular trens de 750 m de llarg en amples de via mixtos ibèrics i UIC. Aquestes adaptacions es faran en 90 km de via doble i en 7 km de via única per permetre l’accés al port de Tarragona amb ample de via UIC. Aquest projecte permetrà la interoperabilitat i la intermodalitat de la xarxa ferroviària espanyola i farà que el transport ferroviari sigui més econòmic per als operadors comercials.

L’altre projecte disposarà de 4,8 milions d’euros.  Es realitzarà la primera fase dels estudis pel disseny final de la implantació de l’ample de via UIC en el tram que va del nus de Catellbisbal (Barcelona) a Múrcia. Aquest tram, inclòs en el projecte prioritari nº 19, tindrà 340 km de via doble i 230 km de via única. Les obres han d’estar acabades el desembre del 2015, d’acord amb les previsions de la CE.

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *