La ministra de Foment signa un acord que fa passar el Corredor Mediterrani per Madrid

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]l govern espanyol vol que el corredor mediterrani passi per Madrid i Saragossa. La ministra de Foment, Ana Pastor, ha signat aquest dilluns a Brussel·les un acord amb els responsables de transports de França, Itàlia, Eslovènia i Hongria per avançar en el transport de mercaderies a través d’aquest eix. El traçat proposat per Madrid, a més, no connectaria València amb Tarragona pel litoral. D’Almeria s’aniria fins a la capital del Túria i d’aquí fins a Madrid, Saragossa, Tarragona, Barcelona, Lió i 10 ciutats més fins acabar a Zahony (Hongria).

Pastor ha defensat el compromís “inqüestionable” del govern espanyol amb el corredor. Segons la ministra, l’aposta pel projecte queda demostrat amb diversos aspectes, com ara la licitació de les obres per implantar l’ample de via europeu o els 1.079 milions que es contemplen als Pressupostos del 2013 per aquest projecte. L’acord crea la comissió executiva de l’anomenat Corredor Ferroviari de Mercaderies Número 6 i serà l’encarregada de “definir els objectius del corredor de mercaderies”, a més d’haver d’elaborar un pla d’implantació i d’inversions i de fer “una funció supervisora”.

Tot i això, Pastor segueix sense descartar la connexió del corredor central foradant els Pirineus. La ministra ha declarat als mitjans de comunicació que seguirà treballant perquè infraestructures com aquesta siguin incloses en els projectes prioritaris, i ha definit aquest projecte com a “cosa pendent”. La signatura de l’acord arriba en un moment en què els estats membres negocien precisament el llistat definitiu dels projectes prioritaris en els quals invertirà la Unió Europea.

[divider scroll_text=””]

[social type=”twitter” opacity=”dark”]www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *