Ja has preparat la teva empresa per a començar a exportar?

mon

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]P[/dropcap]rendre la decisió d’exportar és sempre un gran repte empresarial que, sobretot, provoca corredisses a l’àrea comercial de l’empresa. Tot i així, hi ha aspectes en l’aventura de la que malgrat no ser tan evidents, no deixen de ser molt importants per a l’èxit de l’aventura i la millora dels resultats del negoci.

[quote align=”center” color=”#999999″]Hi ha aspectes que has de tenir en compte si no vols patir un mal de creixement.[/quote]

A nivell fiscal, hem de tenir en compte que, com dèiem l’altre dia, existeix un règim especialment pensat per a les empreses exportadores i que permet la devolució de l’IVA mensualment. Aquest règim surt a compte a les empreses que han adquirit un volum d’ prou elevat com per a provocar que l’IVA Suportat (el de les despeses) sigui superior al Repercutit (el dels ingressos) de manera recurrent, ja que les , com ja saps, són exemptes de meritar IVA. Tot i així, encara que estiguis començant, hi ha aspectes que has de tenir en compte si no vols patir un mal de creixement.

L’entrada a aquest règim de devolucions mensuals (anomenat REDEME) és voluntària i s’ha de fer a final de l’any anterior a la seva aplicació (concretament el mes de novembre). Si no ho demanem, estarem en el règim general, que preveu les devolucions només en el últim període de l’any i amb un termini màxim de devolució de sis mesos, el que podria provocar un problema de tresoreria en una empresa que no ha previst l’increment de les exportacions de manera adequada.

[quote align=”center” color=”#999999″] Un mal emplenament del model 340 pot comportar l’anulació de totes les factures rebudes i, per tant, de l’IVA deduible a l’impost, pel que d’una devolució sol·licitada en podria sortir un pagament, amb sanció.[/quote]

Aquest règim, a més, comporta unes obligacions formals que cal tenir ben planificades abans d’arribar el moment, ja uqe poden provocar problemes amb la gestió de les devolucions per part d’hisenda, a més de suposar recàrrecs i sancions tributàries que poden evitar-se si es treballa bé des del principi. Aquestes obligacions són les següents:

  1. Presentació mensual dels IVAs, enlloc de trimestralment: cal portar la comptabilitat al dia per a poder aportar informació mensual al vostre assessor i/o a hisenda, sense problemes de gestió inters. És important sempre portar la comptabilitat al dia, però més en aquest cas, ja que la informació haurà de ser correcta i completa, si no volem tenir problemes.
  2. Presentació d’una declaració informativa amb un desglòs de les factures emeses i rebudes que, per anar bé, cal que surti amb un sol clic i complet del vostre programa de comptabilitat. Un mal emplenament del model 340 pot comportar l’anulació de totes les factures rebudes i, per tant, de l’IVA deduible a l’impost, pel que d’una devolució sol·licitada en podria sortir un pagament, amb sanció.

Per tant, si tens previst d’iniciar una activitat exprotadora, et recomano que treballis en aquests dos aspectes des d’ara mateix, per a estar llest el dia que decideixis que ha arribat el moment de demanar devolucions mensuals de l’IVA, ja que, com ja he dit, una decisió tard, pot comportar seriosos problemes de tresoreria, provocats per un IVA retornat fins a un any i mig després del seu meritament.

En el proper article, seguiré aprofundint en els aspectes de gestió que cal tenir en compte abans de llançar-se a l’exportació.

www.oriolopez.cat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *