Grifols compra el 35% de l’estatunidenca Aradigm Corporation

L’operació valorada en 25,7 milions de dòlars permetrà a la catalana comercialitzar un producte d’inhalació als EUA

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]G[/dropcap]rifols ha acordat la compra del 35% del capital de la farmacèutica estatunidenca Aradigm Corporation a través d’una ampliació de capital d’uns 25,7 milions de dòlars (al voltant dels 20 milions d’euros) per un import total de 40,7 milions. L’adquisició s’emmarca en una estratègia de la catalana per desenvolupar i comercialitzar el producte Pulmaquin, per al tractament de malalties pulmonars.

Un cop materialitzat l’acord, Grifols serà la responsable de les despeses de desenvolupament i clíniques fins a un màxim de 65 milions d’euros. També preveu pagaments de fins a 25 milions de dòlars de forma esglaonada, lligats al compliment de determinades fites en el desenvolupament del producte.

L’adquisició de la nord-americana permetrà a Grifols posicionar-se en el camp de les malalties respiratòries i augmentar la cartera de productes per a la pneumologia, on actualment compta amb un producte (Prolastin)

Aradigm va tenir en el primer trimestre pèrdues de 3’3 milions de dòlars. Després de l’acord, Grifols comptarà amb dos membres al Consell d’Administració de la companyia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *