Fragrance Science segueix exportant fragàncies a Síria i Egipte

L’empresa d’Olesa de Montserrat ven a l’estranger el 95% de la seva producció

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L'[/dropcap]Orient Mitjà és el destí de moltes empreses catalanes però sovint aquesta regió és escenari de conflictes que dificulten l’activitat empresarial. Tot i això, algunes empreses segueixen exportant a zones en conflicte. És el cas de Fragrance Science, una firma que ven el 95% de la seva producció fora de les nostres fronteres i que aquest any preveu triplicar les vendes.

Les instal·lacions de Fragance Science.
Les instal·lacions de Fragance Science.

La firma exporta des de fa 10 anys perfums i essències, també a països en situació convulsa com Síria o Egipte. El fundador i president de Fragrance Science, Antoni Cabal, ho explica: “La realitat ens ha portat allà. Som una empresa àgil que ens hi hem anat introduint. Hi ha molts handicaps, però tenim una logística en marxa i hem trobat una via per seguir enviant contenidors”, destaca.

Fragrance Science exporta perfums i essències per tota classe de productes, com detergents i sabons, a més de perfumeria fina. A més de l’Orient Mitjà, venen al nord d’Àfrica, el Magreb i l’Àfrica subsahariana i tenen delegacions a Jakarta i Miami. L’expansió de l’empresa els seguirà portant per països de l’anomenat Tercer Món: “Coneixem el tarannà. Sempre acabes anant a països pròxims als que ja estàs per capil·laritat”. No passa el mateix amb l’Amèrica Central, on Cabal reconeix que no se senten còmodes per la forma de treballar “i la poca seriositat en els pagaments”.

A l’hora de vendre aquest tipus de productes, les realitats socials i culturals juguen un paper clau. No és el cas de la perfumeria industrial, on Cabal explica que “els gustos són bastant genèrics”, però sí en la perfumeria personal: “En aquestes zones agraden unes olors que a Occident no funcionarien. Són olors a fusta i animal que aquí a algú potser li provocarien rebuig”, reconeix.

Tot i aquesta expansió, Cabal destaca el paper del departament d’investigació de l’empresa: “És molt important, hi tenim a 18 persones treballant i hi destinem molts recursos”. Finalment, explica que donar tanta importància a l’exportació dona bons resultats: “Estem autofinançats i tenim zero apalancament”.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *