Foment aclareix que el Corredor Mediterrani manté el traçat pel litoral

Mapa facilitat per Foment
Després d’un confús comunicat, n’envia un altre per assegurar que l’anomenat Corredor 6 inclou l’itinerari Almeria – València – Barcelona i Madrid – Saragossa – Barcelona

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]l Ministeri de Foment ha emès un comunicat aquest vespre per rebatre les “interpretacions errònies” que, segons diuen, hi ha hagut en les últimes hores pel que fa al traçat del Corredor Mediterrani i, sobretot, pel seu pas per Tarragona. El ministeri destaca que “no hi ha hagut cap canvi” en el traçat d’aquest projecte i el diferencia del corredor de mercaderies número 6, que sí que uneix Almeria, València, Tarragona per una banda, i també Madrid, Saragossa i Barcelona per l’altra, per unir-se en una sola via cap a Europa. Dilluns el ministeri va emetre una nota confusa sense adjuntar cap mapa, on no quedava clar quin seria el traçat final que adoptaria el corredor ferroviari.

Des de Madrid s’insisteix que no s’ha de confondre aquest projecte, que inclou la connexió Madrid – Barcelona, amb el Corredor del Mediterrani en sí, tot i que “part de l’itinerari dels dos corredors coincideix”. Foment també explica que les línies d’aquesta xarxa bàsica no estaran destinades només a les mercaderies, tal i com passa amb el corredor número 6, sinó també per transportar viatgers. El reglament aprovat dilluns a Brussel·les en el marc del Consell de Ministres de la UE estableix la Comissió Executiva de Corredor Mediterrani, que haurà d’elaborar un pla d’inversions i exercir una funció supervisora.

 

[divider scroll_text=””]
[social type=”twitter” opacity=”dark”]www.twitter.com/mcodolaE[/social] @Mcodola

[social type=”twitter” opacity=”dark”]www.twitter.com/jaumevb[/social] @Jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *