Fabricar edificis de formigó i vendre’ls a França, Suïssa o Luxemburg

Compact Habit proposa una fòrmula de construcció alternativa: mòduls de formigó fets a la fàbrica de Cardona que s’instal·len in situ mitjançant grues.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a construcció d’edificis d’oficines o habitatges per mòduls és una tècnica utilitzada per cada vegada més empreses. No ho és tant construir aquests mòduls amb formigó, tal com són moltes construccions tradicionals. Compact Habit, amb seu a Cardona, és pionera en la construcció modular de formigó, fugint de materials menys consistents com la fusta. En la seva planta del Bages dissenyen construccions que posteriorment venen al mercat francès o suís.

[quote align=”center” color=”#999999″]“El nostre sistema constructiu no és molt diferent al de la indústria de l’automoció: fem un xassís de formigó armat, es col·loca a la línia de muntatge i el personal d’obra treballa dins de la fàbrica”, explica Espinalt.[/quote]

Es tracta d’una fórmula alternativa al procés de construcció tradicional. En la fàbrica de Cardona fabriquen els mòduls que després transporten al l’obra en qüestió i els instal·len mitjançant grues. “El nostre sistema constructiu no és molt diferent al de la indústria de l’automoció: fem un xassís de formigó armat, es col·loca a la línia de muntatge i el personal d’obra treballa dins de la fàbrica, amb uns processos de control molt exhaustius”, explica Albert Espinalt, responsable de marketing de Compact Habit. El resultat final és un producte acabat, completament equipat amb bon aïllament tèrmic i acústic, que només cal ser transportat i muntat a l’obra amb terminis d’execució molt inferiors a la construcció tradicional.

Producte pensat per a la Unió Europea

La residència d’estudiants a Pau (França) va ser el primer projecte d’internacionalització d’aquesta empresa catalana. A partir d’aquí han estès la seva presència pel mercat de parla francòfona (Suïssa, Bèlgica i Luxemburg). L’objectiu de l’empresa és vendre aquest sistema constructiu als països més desenvolupats de la Unió Europea. Països on el cost de construcció és elevat i per tant el cost del transport d’aquests mòduls pot ser assumit més fàcilment pel client. “La logística fa inviable el projecte en països menys desenvolupats on es construeix més ràpid i més barat”, explica Espinalt.

L’empresa va exportar el 95% de la producció durant el 2014 i va assolir una facturació de més de 6 milions d’euros. Per als propers anys, Compact Habit estudia entrar en països com Noruega o els Estats Units.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *