Exportacions amb química

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]n els últims dies l’acomiadament de 198 treballadors d’Ercros a Flix estan omplint les pàgines dels diaris. Aquesta pèssima notícia no pot fer-nos oblidar del bon moment pel que està passant la indústria química en el conjunt de l’Estat. Si hi ha un sector  productiu que en termes generals està superant la crisi sense problemes i que espera créixer aquest any és aquest, el de la química.

Malgrat la caiguda de la demanda interna, les indústries adscrites a FEIQUE (Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola) preveuen augmentar la seva producció un 0,8% enguany, i un 1,4% el 2014. La química manté el camí del creixement gràcies a les , que ja suposen més del 50% de les seves vendes, i que el 2012 es van situar en 27.000 milions d’euros.

[quote align=”center” color=”#999999″]Aquest govern i els que vinguin haurien de ser sensibles amb un sector que és garantia d’ocupació estable i de qualitat[/quote]

A l’Estat hi ha 3.200 empreses, moltes de les quals són petites i mitjanes, que en conjunt sumen una xifra de negoci de 55.700 milions d’euros, una contribució fiscal de 6.500 milions, i una aportació del 11% al PIB industrial. Aquestes xifres haurien de convertir el sector químic en el “nen mimat” de qualsevol govern, però els executius de les empreses químiques temen l’impacte negatiu que algunes de les mesures contemplades en la Llei de Mesures Fiscals per a la Sostenibilitat Energètica pot tenir en la bona marxa de l’activitat empresarial.

[quote align=”center” color=”#999999″]Gairebé el 91% dels contractes laborals d’aquesta indústria tenen caràcter indefinit[/quote]

Aquest govern, i els que vinguin, haurien de ser sensibles amb un sector que és garantia d’ocupació estable i de qualitat, que dóna oportunitats als joves amb formació i que és un dels motors de la I+D+i. Gairebé el 91% dels contractes d’aquesta indústria tenen caràcter indefinit. L’encariment de l’energia, juntament amb el de les matèries primeres, no permet garantir pels propers anys l’increment de la xifra de negoci. Resulta fonamental, doncs, abordar la reforma de la fiscalitat energètica, millorar les connexions amb Europa per atraure inversions i augmentar l’exportació, així com desenvolupar polítiques de canvi climàtic una mica més favorables pel sector.

@abelsierracalvo

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *