Export Manager a la Cambra de Comerç de Granollers

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]xportar no és fácil, però pot ser menys difícil si es té l’ajuda d’un export manager que t’orienti a fer el camí. Això han pensat a la Cambra de Comerç de Granollers, que ofereixen aquest servei a les empreses que volen començar a vendre a l’exterior o dubten de l’estratègia internacional que han d’aplicar.

La Núria Escofet, export manager de la cambra granollerina, ho resumeix en una frase: “No s’aconsegueix exportar d’un dia per l’altre. És com una marató, has d’entrenar molt però en un any pots recollir els fruits”. I són professionals com la Núria els qui ajuden a consolidar el departament d’exportació d’empreses petites: “Els hi fem veure quins són els mercats més interessants, a estudiar quins són els canals d’entrada i distribució i a contactar amb el client, entre d’altres”, precisa. I no només això, també incideixen en la formació dels professionals: “És important saber idiomes, tenir la web traduïda a l’anglès o anar a missions comercials a l’estranger”, destaca.

Escofet explica que els últims anys moltes empreses s’han decidit a fer el pas cap a l’exportació. Molts projectes que veuen la sortida a l’estranger com l’objectiu prioritari, fins i tot abans que el mercat nacional.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *