Els tractaments de l’obesitat més avançats atrauen pacients estrangers a Barcelona

Dr. Turro
Dr. Turro
L’equip mèdic encapçalat pels doctors Espinós i Turró, referent mundial en el tractament del sobrepès i l’obesitat

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]B[/dropcap]arcelona reuneix les millors condicions per convertir-se en una potència internacional del turisme de salut ja que posseeix una sanitat de reconegut prestigi al món i una gran tradició turística. Es tracta d’un sector en auge i ho demostren els més de deu mil visitants estrangers que va rebre la ciutat l’últim any atrets per aquest actiu.

A nivell europeu els russos encapçalen la llista de pacients que es tracten a Barcelona i s’han trobat que alguns equips mèdics ja compten amb traductors per facilitar la comunicació entre pacient i doctors. També és significatiu el pacient nord-americà, que va ser el primer a sortir del seu país per trobar un tractament, gairebé sempre incentivat per la diferència de preu al seu favor. Executius i empresaris del Golf Pèrsic i Aràbia Saudita completen la llista del perfil de pacients que més rep Barcelona.

Aprofitant aquesta tendència són molts els equips mèdics que han sabut veure una oportunitat i s’han adaptat al mercat. És el cas de l’equip mèdic encapçalat pels doctors Jorge C. Espinós i Jesús Turró, especialistes en endoscòpia digestiva i experts en el tractament de la obesitat mitjançant tècniques endoscòpiques. L’equip compta amb intèrprets en diferents idiomes per facilitar el contacte amb els pacients estrangers. L’equip és pioner a Espanya en la utilització de la cirurgia endoluminal (mètode POSE) per al tractament de la obesitat, una nova opció de tractament menys invasiva i més segura. No existeix cap tipus d’incisió, per la qual cosa comporta una estada més curta del pacient a l’hospital, un procés menys dolorós i una recuperació més ràpida.

La cirurgia endoluminal es basa en el concepte de reduir la capacitat de l’estómac amb la finalitat que el pacient se senti saciat abans i que conseqüentment absorbeixi menys calories. L’equip dels doctors Turró i Espinós han estat els primers a nivell mundial a presentar un estudi mèdic sobre els resultats del mètode POSE, una tècnica efectiva que presenta una reducció mitjana del 63% als 12 mesos.

Una altra de les tècniques desenvolupades per aquests doctors és la de Baló Intragàstrics, que consisteix a introduir via endoscòpica un globus de silicona a l’estómac. El globus s’omple un cop a dins i dóna una sensació de sacietat i falta de gana. La tècnica s’ha realitzat amb èxit en més de 1600 pacients des de 2002.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *