Els projectes a Sud-amèrica fan que Abertis confiï a tenir 5.000 milions de benefici aquest any

El grup obté bons resultats amb les autopistes de Xile, Argentina i Puerto Rico, entra a Brasil i ja planteja desembarcar als Estats Units

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]
l grup d’infraestructures i telecomunicacions Abertis va tenir 767 milions de benefici el primer semestre del 2012, el doble que el mateix període del 2011. És la principal dada dels resultats de la companyia, que s’han fet públics aquest dimecres. Però les previsions encara són més bones. El grup que presideix Salvador Alemany confia en arribar als 5.000 milions de beneficis aquest any.

El pes més important de l’activitat segueix sent el negoci de les autopistes. Però les de fora de l’estat espanyol. Les autopistes de Xile, Argentina i Puerto Rico van créixer un 5%, una xifra que contrasta amb el descens del 9’1% (i el 30% des del 2007) a les espanyoles i un 3’6% a les franceses.

[quote align=”center” color=”#999999″]Les autopistes de Xile, Argentina i Puerto Rico van créixer un 5%.[/quote]

La companyia ja ha entrat al Brasil, i Alemany confia en poder fer el mateix als Estats Units. Alemany també ha explicat que fa 10 anys el 94% del seu negoci estava a l’estat espanyol, una xifra que s’ha reduït fins el 36%.

Inversions i menys deute

Tot i això, les xifres de la companyia són tan contundents sobretot per la venda de la seva part de la companyia gestora de satèl·lits Eutelsat. El grup ha tingut bons resultats també amb els aeroports, ha destinat 205 milions en inversions i ha reduït el seu deute net un 5%.

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *