El tràfic de mercaderies creix un 51% als ports de Vilanova, Palamós i Sant Carles de la Ràpita

El 92% dels moviments del Port de Vilanova i la Geltrú són al nord d’Àfrica i a la Unió Europea

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]ls ports comercials de Vilanova i la Geltrú, Palamós i Sant Carles de la Ràpita han mogut durant el primer trimestre d’aquest any unes 200.000 tones de mercaderies, la qual cosa representa un increment del 51% respecte el mateix període de l’any anterior. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha fet públiques aquestes dades durant la visita que ha fet avui al port de Vilanova i la Geltrú.

Sal per al desgel des de Vilanova i la Geltrú

Durant el primer trimestre de 2013 el port de Vilanova ha mogut un volum de 127.285 tones de mercaderies, de les quals el 92% són exportacions a països del nord d’Àfrica i de la resta de la Unió Europea. Els principals productes transportats han estat sal per al desgel, material siderúrgic i fusta. Aquestes xifres representen un increment d’activitat del 80% respecte el primer trimestre de 2012.

Creixement d’un 14% al Port de Palamós

El port de Palamós ha gestionat durant el primer trimestre 67.752 tones de mercaderies, de les quals un 44% s’han exportat a països de la Unió Europea.  Pel que fa al tipus de mercaderia, Palamós ha mogut biomassa forestal, pasta de paper, ciment, barita, productes siderúrgics i fusta. L’activitat ha crescut un 14% respecte el mateix període de l’any anterior. D’altra banda, el port de Sant Carles de la Ràpita ha gestionat durant els tres primers mesos de l’any 2.271 tones de mercaderia, la major part importacions. 1.071 tones han estat productes subministrats a les plataformes petrolíferes ubicades a la zona.  Aquestes dades signifiquen un augment del 60% respecte el primer trimestre de 2012.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *