El traçat del Corredor no corre perill, les inversions sí

Ferrmed assegura que estan satisfets amb les actuacions a mig termini, però dubten que el desdoblament Tarragona Castelló estigui finalitzat el 2030
Mapa facilitat dimecres per Foment

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]l lobby Ferrmed, l’associació empresarial que promou connectar Europa de nord a sud mitjançant un corredor ferroviari, assegura que l’acord signat dilluns per Foment al Consell de Ministres de Transports no contempla cap canvi de traçat. ‘’No han aprovat cap traçat perquè el traçat ja estava aprovat, sí que han signat un acord de col·laboració per potenciar el transport de mercaderies”, afirma el secretari d’aquesta organització Joan Amorós, tot i reconèixer que no es coneixen els detalls del contingut d’aquest acord, ni si potencia un ramal o l’altre. “No se sap mai, ni es pot preveure mai el que faran”, afegeix.

 

Inversions en joc a mig termini

Pel que fa a les inversions a curt termini el grup de pressió Ferrmed està satisfet perquè les obres del Corredor Mediterrani han començat per dotar d’ample europeu l’eix ferroviari del litoral i no el ramal Madrid – Saragossa – Barcelona. “Sembla que això ho han entès bé”, sentencia, si bé l’inquieten les inversions a mig termini.  Segons Amorós, no està clar que el desdoblament de la línia estigui finalitzat l’any 2030, condició marcada per la Unió Europea a canvi de finançar entre un 10 i un 20% del  projecte. Segons Ferrmed, Foment “encara no té l’estudi acabat i ens podem trobar que a mig termini prioritzin altres línies ferroviàries a Espanya abans que aquesta”.  I recorda que, si bé “Madrid no pot quedar desconnectada d’aquesta xarxa europea de transports, no es pot comparar des del punt de vista de l’estratègia una infraestructura amb l’altra”. El lobby calcula que sense el desdoblament, l’anomenat tercer fil estarà saturat cap a l’any 2020. “Facin el favor de planificar i dir-nos què faran any per any fins al 2030”,  demana Amorós a Foment, amb qui es reunirà abans de sis mesos per traslladar al Govern espanyol aquestes qüestions.

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/Mcodola[/social] @Mcodola

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *