El tèxtil català també exporta

Tèxtil J. Balaguer-Jaba Tèxtil, a Caldes de Montbui, fabrica tèxtil i ven el 60% a fora

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]“L[/dropcap]a nostra particularitat és que existim”. Així de contundent es mostra Jaume Balaguer, gerent de Tèxtil J. Balaguer-Jaba Tèxtil, al parlar de la seva empresa. I és que la tradicional indústria tèxtil es resisteix a donar-se per vençuda.

Aquesta empresa fabricant de teixits de Caldes de Montbui n’és un bon exemple. El 2014 celebren els 50 anys de vida, i en fa 10 que van començar a exportar: “Buscàvem alternatives”, explica Balaguer. Avui, les vendes a l’exterior suposen un 60% de les vendes.

La planta de Tèxtil J. Balaguer-Jaba Tèxtil a Caldes de Montbui.
La planta de Tèxtil J. Balaguer-Jaba Tèxtil a Caldes de Montbui.

El 2012 van facturar 8 milions d’euros, sobretot amb un producte específic: els uniformes i la camiseria laboral. “Treballem sobretot per empreses que ofereixen uniformes a tot tipus de negocis”, explica Balaguer. Això sí, el que compta és la qualitat: “Estem més valorats fora de les nostres fronteres, que és on es busca una línia i una regularitat en el vestir. Aquí, per desgràcia, el que compta és el preu”, lamenta Balaguer. I és que Tèxtil Balaguer-Jaba Tèxtil fa un producte que ha de durar: “Garantim les característiques i la durabilitat. Com més bo sigui el fil, més et durarà la roba”, avisa.

Les de Tèxtil Balaguer-Jaba Tèxtil arriben a alguns països àrabs i a tot Europa. El teixit de camiseria de moda, a Itàlia, Dinamarca, Alemanya, Portugal i França. Per uniformes, a Alemanya, tot i que tenen entre cella i cella entrar també a França en aquest àmbit.

Tot i aquest augment de les vendes a l’estranger, Balaguer reconeix que l’estat espanyol segueix sent un mercat important per ells, però també que no n’hi ha prou: “Hi ha molts petits confeccionistes que no poden importar i ho compren tot aquí, sobretot a Catalunya, on hi ha les principals fàbriques tèxtils”. Finalment, insisteix: “Si invertim en alguna cosa, ho fem cap a l’exterior”.

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *