El líder europeu d’escorxadors de guatlles es llença cap al mercat halal

La lleidatana Urgasa, després d’exportar per tot el món, pretén ara entrar al mercat halal pels Emirats Àrabs i Líbia

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L'[/dropcap]’any 2008, Urgasa feia un pas endavant. Aquest escorxador de guatlles, picantons i perdius compra la francesa Caillor i es converteix en el líder europeu del sector. Exportaven des del 1992, però aquest canvi els hi dona un gran impuls exterior. Volen exportar per tot el món un producte de molta qualitat a un preu competitiu.

Des de llavors, no han parat: Alemanya, Holanda, Itàlia, Bèlgica, Dinamarca, Anglaterra, Suïssa, Rússia, Estats Units, Xina i Japó, entre d’altres. Però es marquen un nou objectiu: els productes permesos per la religió musulmana, l’anomenat halal. Gràcies a la presència en fires internacionals van fer els contactes, i ara obren camí a través dels Emirats Àrabs i Líbia.

En aquest últim cas reconeixen que s’han trobat dificultats, com la burocràcia o el temps que tarden en transportar el producte amb vaixell fins allà. Però es tracta d’un pas que volen fer.

[quote align=”center” color=”#999999″] Urgasa assegura que per vendre als Estats Units ho han hagut de fer des de França, perquè Espanya no els hi ha permès.[/quote]

Aquesta evolució va en la línia de “créixer cada cop més” que es plantegen des de la companyia. Només el 2012, i juntament amb els altres escorxadors Sagra i Aeropic van facturar 37,5 milions d’euros. D’aquests, un 19% són gràcies a l’exportació, un percentatge que esperen que encara augmenti més.

Urgasa dona feina a unes 450 persones a les seves granges, incubadores i escorxadors. Una xifra que s’incrementa en puntes de producció com Nadal.

No s’ajuda a les pimes

Urgasa vol seguir exportant, però lamenten que des de l’estat espanyol es posin tantes traves. Un exemple: asseguren que per vendre als Estats Units ho han hagut de fer des de França, perquè Espanya no els hi ha permès. Ells volen exportar-hi guatlles, cosa que ja havien fet fa anys. Ara, el ministeri no els hi permet perquè no creuen que aquesta carn pugui ser considerada com un animal de caça, que és precisament com se la considera als Estats Units.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *