El judo pot ajudar a internacionalitzar-te?

Els principis d’aquesta art marcial aposten per la confiança i per aprofitar els avantatges competitius

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a intel·ligència pot vèncer a la força. Aquest principi bàsic és una de les claus del judo, però també pot ajudar a les empreses a l’hora d’internacionalitzar-se. El consultor, executiu i cinturó negre manresà, Ferran Agúndez, conjuntament amb el professor i coach Carlos Martínez, han ensenyat a la Cambra de Comerç de Manresa que els principis d’aquesta art marcial poden ajudar als empresaris que vulguin vendre a fora.

Agúndez explica que al judo no guanya qui té més força, sinó qui la sap utilitzar millor. I el mateix passa a l’hora de vendre a l’estranger: “El petit pot enfrontar-se al gran i tenir èxit. Molts cops nosaltres mateixos ens posem barreres i la mida ens coacciona. Això és el pitjor enemic. Qui vulgui internacionalitzar-se ho ha de fer des de la intel·ligència i no des de la força”, insisteix.

Els principis del judo es poden aplicar a les exportacions.
Els principis del judo es poden aplicar a les .

Però només amb seguretat es pot tenir èxit. Cal aplicar bé les tècniques. Les d’aquest mètode es divideixen en estar en moviment, tenir equilibri i aplicar el teu avantatge estratègic. Això sí, s’han d’utilitzar conjuntament.

Agúndez precisa que l’empresari pot ser reactiu o proactiu. És a dir, pot esperar a internacionalitzar-se a quan el mercat nacional se li acabi i els preus no li deixin competir; o, al contrari, pot moure’s i veure què pot aprendre de la reacció de l’adversari. “Has de moure’t, sortir de la teva zona de comfort i progressar”, ha explicat.

D’altra banda, també s’ha de tenir equilibri. Financer, sí, però també que et permeti tenir una base. Ja sigui amb un bon coneixement del mercat, sabent idiomes o tenint aquells recursos que et serveixin.

Finalment, i com al judo, es tracta d’aplicar la palanca: “És el meu avantatge estratègic, allò en què sobresurto”, precisa Agúndez.

[quote align=”center” color=”#999999″]Estar en moviment, tenir equilibri i aplicar el teu avantatge estratègic són algunes de les claus[/quote]

No és l’únic aspecte del judo que es pot aplicar als negocis. El consultor explica que en les seves sessions queda demostrat com la competència et fa cooperar i millorar: “La competència i la cooperació no són necessàriament dos conceptes antagònics”, sentencia.

A més, avisa que les empreses grans també poden utilitzar aquest mètode: “Potser t’interessa entrar en un mercat sense fer massa soroll, o atacar en zones on et trobis poca resistència. Els dos són principis del judo que es poden aplicar a l’hora d’internacionalitzar-te”, explica.

Els fonaments del judo també es poden aplicar en altres àmbits de l’activitat empresarial, com la gestió de conflictes.

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *