El creixement de la indústria química manté l’exportació en xifres positives al gener

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]es de les empreses catalanes han crescut un 1’8 per cent al mes de gener, en xifres interanuals. El sector químic és el que ha impulsat aquest creixement amb un increment del 12’1 per cent i ja suposa el 28’1 per cent del total d’. També augmenten, tot i que més tímidament,  les exportacions d’automòbils, tot just un 2 per cent. En canvi les vendes a l’exterior de béns d’equipament han baixat al mes de gener un 1’6. Són dades que ha fet públiques el Ministeri d’Economia.

Les xifres exportadores d’aquest mes de gener (creixement de l’1’8 per cent) a Catalunya són inferiors a la mitjana espanyola que arriben al 7’9, principalment per l’augment de béns d’equipament. França, al mes de gener ha augmentat les exportacions un 0’4, mentre que Alemanya ho ha fet en un 3’8, EUA en un 4’3 i Japó un 6’4.

Descarregar Informe Mensual de Comerç Exterior (Ministeri Economia)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *