Educa Training: “La formació ha de ser una aposta de l’empresa”

Aquesta companyia dedicada a la formació a mida per empreses calcula que la demanda de cursos sobre habilitats gerencials, comunicatives i interculturals s’incrementaran més d’un 40% aquest any.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a formació d’empleats i dirigents és un fenomen a l’alça. Així opina Educa Training, companyia que es dedica precisament a la formació a mida per empreses. La firma calcula que la demanda de cursos sobre habilitats gerencials, comunicatives i interculturals s’incrementaran més d’un 40% aquest any. La companyia compta amb seus a Barcelona i Madrid, el 2014 va arribar a Colòmbia i els Estats Units i aquest any té previst entrar a Mèxic.

Educa Training.
Educa Training.

Educa Training ha detectat que cada cop més la formació inclou l’educació per aquelles empreses que es troben en processos de negociació i internacionalització, sobretot una pujada en la demanda de management intercultural o en la formació per saber com actuar i com no actuar en alguns països per respectar les seves tradicions. El director general d’Educa Training, Sebastián Triviere-Casanovas, explica que “la forma de tancar negocis a Xina, Rússia, Índia o Brasil no tenen res a veure. S’ha de conèixer la cultura del país, les seves manies, els seus horaris i la comunicació no verbal, perquè de tots ells pot dependre que el negoci arribi, o no, a bon port”, avisa.

Per tot plegat, Triviere-Casanovas creu que les empreses han de veure la formació com un avantatge, perquè sempre hi sortiran guanyant. “A molts països es veu com una despesa i fins i tot els treballadors solen pagar una part important de la formació. Per sort, en d’altres s’entén que és una inversió”, destaca. Segons dades d’Educa Training, a l’estat espanyol només el 54% de les empreses compta amb pressupost específic per la formació. Al Regne Unit, són el 90% de les companyies.

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *