Edse Inventiva no pot fabricar el bicing de Copenhaguen per falta de finançament

La companyia de Rubí havia de fabricar 11.000 bicicletes elèctriques Urbike fins al 2014

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a falta de finançament és un dels principals maldecaps de les PIMEs catalanes. Tot i les ajudes públiques, els bancs segueixen sense obrir l’aixeta i això fa que només les companyies amb recursos propis puguin invertir.

Això s’ha trobat Edse Inventiva, una empresa de Rubí. El 2011 van guanyar un concurs públic a Dinamarca per implantar la seva bicicleta elèctrica al sistema de lloguer públic d’aquests vehicles a Copenhaguen. Haurien d’haver fabricat 11.000 bicicletes fins al 2014, però no van aconseguir finançament públic o privat per fer-ho.

No van perdre el projecte perquè van vendre la seva autorització a la danesa GoBikes perquè s’encarregués del projecte, però admeten certa decepció: “És el que hi ha. Si fent un projecte sostenible i amb possibles bons resultats no trobem finançament és que alguna cosa falla”, lamenta Edu Sentís, coordinador de la companyia. Sí que lamenta que la seva bicicleta no s’acaba construïnt a Catalunya, perquè hagués estat una comanda “que hagués permès deixar molta riquesa al territori”.

[quote align=”center” color=”#999999″]”Si fent un projecte sostenible i amb possibles bons resultats no trobem finançament és que alguna cosa falla”, lamenta Edu Sentís, coordinador de la companyia”[/quote]

Les bicicletes Urbikes van més enllà dels sistemes que hi pot haver a Catalunya. Es prioritza la resistència dels materials, tenen rodes que no es poden punxar i un motor elèctric i no els hi cal cadena. A més, van equipades amb una pantalla tàctil que permet diverses opcions d’interacció i navegació, com ara si l’aparcament on es vol deixar la bicicleta ja està ple. “Els sistemes que hi ha a Catalunya han fet la seva funció, però han d’oferir més, com per exemple ser elèctriques”, explica Sentís.

Des de la companyia rubinenca també s’explica que l’ús de la bicicleta s’ha generalitzat a les ciutats europees, però hi ha països que van una mica per davant: “A Holanda, com que la gent té moltes bicis, l’estat et diu que en tinguis una i te’n posen a l’abast perquè les utilitzis. Aquí, en canvi, l’estat te’n proporciona perquè no contaminis”, exemplifica.

[quote align=”center” color=”#999999″]“A Holanda, com que la gent té moltes bicis, l’estat et diu que en tinguis una i te’n posen a l’abast perquè les utilitzis. Aquí, en canvi, l’estat te’n proporciona perquè no contaminis”[/quote]

Edse Inventiva segueix treballant per portar les seves bicicletes i sistemes d’ancoratge a tot el món. Expliquen que l’ és un dels àmbits on estan posant més esforços. Els seus models ja es poden trobar a Croàcia, Miami i apunt de fer una prova pilot a Amsterdam.

 

 

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *