Drons de rescat per a situacions extremes amb DO catalana

Un projecte finançat amb 17’5 milions d’euros i on hi participen deu països europeus

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]L[/dropcap]a fundació Ascamm, centre Tecnològic de referència internacional en investigació industrial, està desenvolupant nous sistemes que permetrien una millor adaptació dels vehicles aeris no tripulats per a missions sota condicions extremes. Els treballs formen part del projecte ICARUS, en què també hi participen altres 10 països europeus i que té un finançament de 17,5 milions d’euros.

Els futurs drons estaran adaptats amb millors condicions de seguretat i eficiència per a operacions especials de rescat en entorns marítims i terrestres, on un equip de robots col·laboraran amb les tropes humanitàries. Segons la directora de Sistemes Intel·ligents de la Fundació Ascamm, “els futurs UAV seran importants en aquest tipus de circumstàncies i consistiran un suport molt valuós per a qualsevol tipus de rescat”. En el projecte ICARUS, destacades empreses i enginyeries espanyoles i de diferents països europeus tenen establerts protocols d’actuació per intercanviar tot tipus d’informació respecte els avenços que es van produint en els treballs d’investigació.

Un equip multi-disciplinar d’Ascamm integrat per experts en telecomunicacions, informàtics i aeronàutics, entre altres especialitats, també està treballant en la fusió i anàlisis de dades que es reben des de diferents sensors, amb l’objectiu d’obtenir la informació més amplia possible davant de qualsevol circumstància. Al 2016 està previst que s’efectuï la validació final d’aquest projecte a Bèlgica i Portugal, on hi ha instal·lacions preparades per portar a terme aquestes proves.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *