Depasqual&Marzo camí de consolidar la delegació al Marroc

El buffet d’advocats català obre una oficina a Casablanca i a mes de setembre ja ha superat la facturació prevista per al 2013

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]A[/dropcap]rribats al Marroc de la mà del sector immobiliari a l’any 2008, la firma catalana d’advocats Depasqual&Marzo amb 40 anys de trajectòria s’ha convertit en una bona coneixedora del mercat nord-africà. Avui després de la crisi del totxo han diversificat la cartera de clients procedents de diversos sectors. La majoria, entre un 50 i un 60%, són empreses catalanes que demanden assessorament jurídic i també consultoria per entrar al mercat marroquí o nord-africà. Uns serveis que ofereix aquest buffet d’advocats des de la nova delegació que han obert enguany a la ciutat marroquina de Casablanca.

[quote align=”center” color=”#999999″]Malgrat la distància cultural que hi pugui haver hi ha punts en comú amb Europa com pot ser el dret mercantil o tributari que “bàsicament és calcat al francès, per tant comunitari i molt semblant a l’espanyol”, afirma Tián de Pasqual[/quote]

La previsió per a aquest any era cobrir les despeses de l’entrada al Marroc i l’objectiu, a mes de setembre, ja està cobert amb una facturació fins avui de 200.000 euros. “D’aquí al desembre necessitarem una o dues persones més contractades, la previsió és créixer”, afirma Tián de Pasqual soci i director de l’oficina. El bufet d’advocats és un dels pocs despatxos espanyols que ha decidit establir-se a Casablanca. Des d’allà dóna servei d’assessorament jurídic i de consultoria estratègica a empreses d’arreu, una branca que dirigeix Jorge Lasheras, expresident de Yamaha Motors, recentment incorporat a l’empresa.

Segons De Pasqual, Marroc és un país on “les dificultats que et pots trobar són les competitives”. Malgrat la distància cultural que hi pugui haver hi ha punts en comú amb Europa com pot ser el dret mercantil o tributari que “bàsicament és calcat al francès, per tant comunitari i molt semblant a l’espanyol”. Des d’un punt de vista fiscal, el país també ofereix avantatges: hi ha zona franca a Tànger i el govern ofereix la possibilitat de gaudir de beneficis tributaris els primers anys d’establir-se al país. “Marroc és un país en desenvolupament i ple d’oportunitats”, sentencia.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *