Del municipi al món

Als centres de suport empresarials municipals és on pot començar el procés d’exportació

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]C[/dropcap]entres de suport empresarial i tecnològic com el de Cardedeu són un punt de partida per a les empreses que volen exportar. Al CSETC, un centre municipal, s’ofereix gratuïtament assessorament tant per a les fases de creació, consolidació i creixement de les empreses.

[quote align=”center” color=”#999999″]El primer que s’hi fa és l’anàlisi del producte, el mercat de destí, els canals de distribució i les possibilitats de finançament.[/quote]

Centre de suport empresarial
Centre de suport empresarial de Cardedeu

“Totes les empreses, a excepció potser dels comerços locals, han de tenir clar que el mercat és el món avui dia”, explica el director del centre, Manel Cortès. Al CSETC s’hi impulsa el programa Impulsa que serveix explícitament per donar resposta a les peticions d’exportació. “Ajudem a qui necessita ajuda i la vol, no fem la feina a les empreses, han de tenir empenta i interès”, afegeix. El primer que es fa és l’anàlisi del producte, el mercat de destí, els canals de distribució i les possibilitats de finançament. “Només una tercera part de les empreses que utilitzen el nostre servei acaben exportant”, concreta Cortès. La tecnologia ha permès darrerament que les empreses que volen vendre a fora ho puguin fer des de casa seva. El centre, a més, posa a disposició de les empreses del municipi un servei de videoconferència multipersonal amb connexió de fibra òptica de 50 Mb per a les que vulguin millorar els canals de comunicació des del municipi, a la resta del món.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *