CONCOM aprofita l’aposta del Japó per les renovables

L’empresa de Cornellà va iniciar fa 4 anys un pla internacional que ara el portarà a construir una planta solar d’un megawat al país nipó

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]”L'[/dropcap]accident nuclear de Fukushima va canviar la mentalitat dels japonesos. Ara, empreses i particulars veuen les energies renovables com el camí a seguir”. Són paraules de Josep Padró, director general de CONCOM. La companyia, amb seu a Cornellà de Llobregat, va començar fa quatre anys un pla d’ que els portarà a construir plantes d’energia solar a gairebé tots els continents.

Al Japó aixecaran uns dels seus projectes més destacats. Generaran 1 megawat de potència amb unes 8.000 plaques solars. En 4 o 5 mesos tindran la planta acabada. Podria ser l’inici de més projectes, fins arribar a uns sorprenents 10 gigabytes de potència (a Espanya n’hi ha 3 en total). “L’energia generada pel sol és neta i fa que baixi el CO2 a l’atmosfera. A més, no cal que sigui un país molt assolellat: Alemanya és capdavantera en el seu ús”, defensa.

Tot i la decidida aposta per les renovables, Padró reconeix que es tracta d’un país complicat per aterrar: “És un país mol tancat, on demanen molts requisits i on el material i el personal ha de ser nadiu. Però, alhora, hi ha moltes oportunitats”, explica.

Padró explica que en aquest àmbit l’origen obre moltes portes: “Espanya va ser un referent en l’energia solar del 2006 al 2009, i això encara es nota. Molts constructors i personal són espanyols”, reconeix.

A més del Japó, tenen altres projectes en marxa. La majoria es concentren a Mèxic, Índia, Ucraïna i Kènia, on preveuen construir una planta de 80 megawats.

Les , motor de l’empresa

CONCOM va néixer fa 17 anys com una companyia especialitzada en dissenyar i construir infraestructures per la indústria i hospitals. El 2006, aprofitant la tirada de les renovables, entren al sector de l’energia solar i el 2008 creen la Divisió d’Energies Alternatives. Avui representa un 75% de la facturació de la companyia. L’any passat van facturar 25 milions d’euros, una xifra que aquest any augmenti un 50%.

Padró lamenta que, amb els anys, Espanya i fins i tot Europa han deixat d’apostar per aquest tipus de projectes. Això fa que la majoria de les seves inversions en aquest àmbit siguin a l’estranger i que aquí només facin el manteniment de les plantes ja edificades. Lamenta les pressions de les grans companyies elèctriques, perquè una empresa es podria produir la seva pròpia energia a base del sol amb una inversió que, assegura, es podria finançar en 7 anys.

 

 

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *