Començar la carrera professional a la Xina

IntuuChina és una empresa catalana que introdueix els estrangers al mercat laboral xinès 

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]E[/dropcap]l 2013 en Marc Ramon, un català que llavors tenia 21 anys, va convertir el seu treball de final de carrera en una realitat: una empresa que ajudés els estrangers a instal·lar-se i a trobar feina a la Xina. Tenia el pla d’empresa però necessitava el capital. D’aquesta manera va involucrar la seva tutora del treball, Mercedes Ligero, i el madrileny Fernando Zavala, de 26 anys. Fa dos anys que existeixen, estan instal·lats a Xangai – la capital finançera del gegant asiàtic- i cada mes reben 600 aplicacions.

Per gairebé 900 euros els seus clients aconsegueixen unes pràctiques professionals en una empresa que s’ajusta als seus estudis o interessos durant 4 o 6 mesos. Hi ha moltes possibilitats que les empreses acabin contractant-los. De fet, l’any passat, el 80% de les persones que van viure aquesta experiència i que tenien la voluntat de quedar-se a la Xina per una temporada llarga van firmar un contracte amb l’empresa on van fer les pràctiques.

La majoria de clients d’IntuuChina són joves d’entre 20 i 30 anys que ja han acabat un estudi universitari. “Avui la Xina és el millor destí per començar la carrera professional” assegura el director finançer d’IntuuChina, Alexis Delpueyo, un català de 24 anys que es va incorporar a l’equip l’estiu passat i que ha ajudat a quadrar els números de l’empresa. La Xina s’ha convertit en la primera potència mundial i Xangai en el pol d’atracció de les grans multinacionals. “En el futur tot passarà per aquest país. Qualsevol que pugui viure una experiència a la Xina veurà com li servirà el dia de demà, sigui on sigui”.

Les empreses de serveis com els que ofereix IntuuChina han nascut en els darrers 10 anys. La seva oferta és força desconeguda però la demanda és cada vegada més gran.
“El que és més difícil de fer entendre a la gent és que ha de pagar per tenir feina” explica Delpueyo i argumenta que les pràctiques professionals són una via ràpida per aconseguir un contracte.

Al 2014, dels estrangers que van decidir posar-se en mans de l’empresa catalana 170 estan treballant allà on van fer les pràctiques. El 40% d’aquesta xifra són espanyols i dins d’aquest 40% gairebé la meitat són catalans (els segueixen els madrilenys i els bascos). Els sectors més sol·licitats per estrangers i empreses són els de l’hostaleria, arquitectura i màrketing.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *