Com construir una casa de quatre plantes en tres mesos

Arquima, de Sant Andreu de la Barca, presenta el sistema de construcció modular CA2D. Permet construir un edifici en fusta de quatre plantes en tres mesos. Ja pensen a exportar-lo.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#4f4f4f”]U[/dropcap]n sistema barat, ràpid, segur i ecològic per construir un edifici. Això és el CA2D. Arquima, una empresa de Sant Andreu de la Barca, ha ideat un mètode que permet en només tres mesos un edifici de fins a quatre plantes.

Aquesta empresa familiar reconeix que han patit les dificultats del sector. Però això no els va fer tirar enrere i van decidir innovar per sortir del sotrac. Juntament amb l’arquitecte Francesc Guàrdia, han ideat un sistema molt industrialitzat que té en la fusta el seu element central. I no una fusta qualsevol, sinó una obtinguda de boscos gestionats “de forma sostenible”.

[quote align=”center” color=”#999999″]La fusta que utilitzen prové de boscos gestionats de forma sostenible.[/quote]

El gerent, José Antonio González, explica a ExportNews que bona part de la feina es fa al taller. Allà es comencen a construir les principals estructures de l’edifici, que com a molt tindrà quatre plantes: “Se’n poden fer de més, però el transport seria molt complicat i els costos augmentarien massa”, reconeix. Un cop es tenen construïdes les quatre parets i el sostre, es transporten i es munten. Només faltarà completar l’interior.

L’optimització de recursos és una de les claus del projecte. L’edifici es construeix en menys temps, per la qual cosa és més econòmic. També és més ecològic: “L’energia que cal per transformar la fusta és molt més reduïda que la que s’hauria d’utilitzar amb l’acer o el formigó. A més, si l’edifici està ben aïllat i ventilat, permetrà estalviar molta energia per escalfar i refredar”, precisa González.

[quote align=”center” color=”#999999″]L’edifici es construeix en menys temps, cosa que estalvia costos, i té molts avantatges ecològics.[/quote]

Arquima veu el CA2D com un bon mètode per construir sobretot equipaments, com escoles o residències per la gent gran. De moment, però, ja han edificat una casa a Llinars del Vallès perquè es pugui veure quin és el resultat final. També faran una comissaria de policia de 280 metres quadrats a Santa Maria de Palautordera. El seu preu: 250.000 euros.

El sector de la fusta

González explica que ells obtenen la fusta sobretot d’Àustria i lamenta en veu alta que no hi hagi més sortida de la catalana: “Aquí tenim molt bosc, però no el treballem. No hi ha fabricants de fusta, i el material de boscos privats el podríem utilitzar perfectament”, lamenta.

[divider scroll_text=””]

 

[social type=”twitter” opacity=”dark”]http://www.twitter.com/jaumevb[/social] @jaumevb

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *