Catalunya es fixa en Colòmbia

Des del 2009, el país gairebé ha doblat les seves importacions

El Port de Barcelona i la Generalitat han posat el seu punt de mira Colòmbia, on han iniciat una missió comercial. Des del dia 19 i fins el 26 d’octubre, una delegació es troba a Colòmbia, on es signaran diversos convenis per potenciar el turisme, facilitar els negocis entre pimes i impulsar clústers.

Catalunya vol posicionar-se com a soci estratègic i logístic per les i les inversions de Colòmbia a Europa. En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha recordat el Tractat de Lliure Comerç que Colòmbia ha signat amb la Unió Europea i que liberalitza les relacions comercials, “un acord que situa Catalunya com a porta d’entrada al comerç colombià al continent”. En aquest sentit, la missió també vol captar més moviment pel Port i l’Aeroport de Barcelona, fent d’aquest últim un pont entre Amèrica Llatina i Àsia.

La presentació de la missió comercial.
La presentació de la missió comercial.

Segons els experts, Colòmbia s’ha convertit en el segon país més atractiu per invertir a l’Amèrica del Sud. Compta amb una població de 46 milions d’habitants, un creixement econòmic del 5% els últims dos anys i un atur de tot just un 10,4% el 2012 . Des del 2009, les seves importacions han tingut un gran augment: han passat de més de 32.000 milions de dòlars a més de 58.000. La majoria provinents dels Estats Units, seguits de Xina, Mèxic i Brasil.

Colòmbia és el líder mundial en producció de maragdes, el segon exportador mundial de flors i el tercer productor mundial de banana i cafè.

A la missió hi participen unes 80 empreses de diversos sectors, com la moda, el turisme, les smart cities, la logística i les infraestructures.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *